Israel tilbyder at forsvare Jordan.

Fra Frie-ytringer.com/
23. juni 2014.

I følge dagens Norske aviser har den ekstreme terroristorganisasjonen "Den Islamske staten i Irak og Levanten (ISIL)" tatt kontrollen over en grenseoppgang på hovedveien mellom Irak og den Jordanske hovedstaden.

Nå tilbyr Israel seg å sende soldater for å forsvare Jordan mot Islamistene, melder Debkafile, en Israelsk nettside, kjent for sine solide forbindelser med etterretningstjenestene.

Statsminister Benjamin Netanyahu sendte allerede fredag brev til President Barack Obama, Kong Abdullah av Jordan og formann Mahmoud Abbas i den Palestinske selvstyremyndigheten, kan Debkafiles eksklusive kilder i Washington og Jerusalem avsløre.

Årsaken var meldinger om, at de Al Qaida-relaterte Sunni-Islamistiske krigerne i Irak var på vei mot den Irakiske-Syrisk-jordanske grensen, og dermed truer sikkerheten til både Israel, Palestinerne og Jordan.

Netanyahus hovedpoeng var, at Israels væpnede styrker (IDF) er den eneste hæren i regionen med evner og kontraterrorisme-erfaring til å stå opp imot "Den Islamske staten i Irak og Levanten", og derfor i stand til å sikre Jordans Kong Abdullah og Mahmoud Abbas i Ramallah mot Jihadist-angrep.

Netanyahu påpeker i brevene, at det nå er ekstra viktig å opprettholde Israels festningsverk langs Jordan-elven, og fortsette å arbeide i partnerskap med den Jordanske hæren for å gi et solid bolverk mot en potensiell ISIL push fra Irak mot vest.

«Jeg tror, at nøkkelen til både Syria og Irak kommer til å være en kombinasjon av, hva som skjer inne i landet, og vår evne til å fastsette en mer effektiv antiterror-plattform, som får alle landene i regionen til å trekke i samme retning,» uttalte president Obama torsdag.

Det blir sitert i Netanyahus brev. Etter Netanyahus mening er en av disse plattformene allerede på plass i Sør-Syria som følge av en kombinert Amerikansk-Israelsk-Jordanske militære innsats, skiver Debkafile.

Grenseområdet mellom Irak og Jordan, som terroristene nå har kontroll over, er populært for smugling av våpen, narkotika og olje, som flyttes mellom Jordan og Irak. Islamistenes kontroll over Qaim-krysningspunktet utgjør en direkte trussel mot Jordan, mener det informerte nettstedet.

Al Qaida har allerede tilhengere i de østlige delene av Jordan. Noen av dem kjempet under sitt eget flagg i Afghanistan. Andre har erfaring fra å ha kjempet mot de Amerikanske styrkene i Irak under under kommando av sin landsmann, Abu Musab al-Zarqawi i årene 2003-2007.

I de siste tre årene har Jordanske ekstremister kjempet med al-Qaida og andre Islamistiske elementer i det Syriske sivile opprøret mot Bashar Assad.

Debkafile sine antiterror-kilder rapporterer, at tusenvis av disse Islamistene, noen etter avansert kamptrening, er konsentrert i og rundt de Jordanske byene al-Zarqa, al-Rusaifa, Salt og Irbid.

Ifølge kildene til Debkafile inneholder også Netanyahus brev til President Obama nye etterretningsopplysninger, som avdekker, at terrororganisasjonen "Den Islamske staten i Irak og Levanten" har sendt medlemmer til Sinai-halvøyen for å bygge opp en gren av sin organisasjon i det lokale al-Qaida-nettverket, kalt Ansar Beit Al-Maqdis, som har operative bånd til Palestinske Hamas-ledere på Gazastripen.