Rekrutteringsagent for ISIS Jihad-terrorisme anholdt i Tyskland.

Fra Jihadwatch.org/
15. juni 2014.

Ingen ved, hvor mange rekrutteringsagenter til Jihad-terrorisme, der faktisk findes i Europa. Ingen ved, hvad der bliver undervist i Moskeerne, og hvilken form for rekruttering, der foregår i de Muslimske samfund. At forhøre sig om sådanne spørgsmål ville være "Islamofobisk."

"ISIS Terrorist Recruiter nuppet i Tyskland," Arutz Sheva, 15. juni 2014:

Tysklands føderale politi meddelte søndag, at de havde anholdt en Fransk statsborger, der mistænkes for have kæmpet for de radikale Jihadister i Syrien.

En talsmand fortalte AFP, at manden blev samlet op i Berlin sent lørdag, efter at være fløjet ind fra Istanbul, og han menes at have tilbragt nogen tid i Syrien, hvor han angiveligt tilsluttede sig Jihadisterne for en Islamisk stat i Irak og Levanten, også kendt som ISIS.

Han bekræftede en rapport i Frankfurter Allgemeine Zeitung, som sagde, at den mand, som ikke blev nævnt ved navn, blev såret, mens han kæmpede i Syrien, og han postede flere billeder af sig selv med skudsår på ekstremistiske Islamiske hjemmesider.

Rapporten tilføjede, at de Tyske myndigheder mener, at manden vendte tilbage til Europa for at rekruttere andre krigere til Syrien eller planlægger et angreb.

Talsmanden afviste at kommentere det og sagde, at forbundspolitiet ville frigive yderligere detaljer mandag.

"Vi skal først udveksle oplysninger med internationale partnere," sagde han.

Anholdelsen kom tre uger efter et dødbringende angreb ved det Jødiske Museum i Bruxelles, som, politiet formoder, blev udført af en Fransk-Algerier, der har brugt mere end et år på at kæmpe for ISIS – en udbrydergruppe fra Al Qaeda-i Syrien.

Det kom blot en dag efter, at et muligt terrorangreb mod en Synagoge i Paris blev forpurret. To mænd nærmede sig bygningen i den Franske hovedstads 20. distrikt, bevæbnet med et stormgevær og en pistol, men da de havde truet nogle forbipasserende, foretog de hurtigt en tilbagetrækning, da de bemærkede, at Franske politifolk var udstationeret i nærheden. De potentielle angriberes identiteter er endnu ikke kendt.

Den Franske regering afslørede en anti-terrorist-plan i april. Den skal forebygge en radikalisering af statsborgere, forpurre online rekruttering og gøre det vanskeligere for aspirerende Jihadister at forlade landet og tage til Syrien.

Vagthunde fra Tysk Indenrigssikkerhed advarede for nyligt om truslen fra Islamiske ekstremister, der vender tilbage fra kampene i den Syriske borgerkrig.