Bibi satte foten ned for drap.

Fra Idag.no/
30. juli 2014.

De tre Israelske ministrene Jair Lapid, Avigdor Liberman og Naftali Bennett skal ifølge den Israelske avisen Israel Hayom (Israel IDAG) ha gått inn for å la snikskyttere ta ut de to Hamas-lederne Khaled Masha'al og Ismail Haniyeh.

Benjamin Netanjahu satte imidlertid foten ned for drap. Men huset til Haniyeh ble sprengt i fillebiter. Det var under et møte i den Israelske regjeringens interne sikkerhetsråd, at Finansminister Jair Lapid foreslo, at Israel skulle eliminere de to fremste lederne av Hamas, melder Israel Hayom.

 Ifølge Israel Hayom foreslo Lapid, at IDF skulle «plukke ned lederne av Hamas», og nevnte de to lederne Masha'al og Haniyeh spesifikt ved navn. Utenriksminister Avigdor Liberman, som er leder for partiet Israel Beiteinu, og Økonomiminister Naftali Bennett skal ifølge avisen begge ha støttet tanken. Statsminister Benjamin Netanjahu satte imidlertid foten ned.

Valgte bombing
 I stedet for å snikmyrde de to Hamas-lederne, ble det vedtatt, at man i stedet skulle bombe hjemmene deres, selv om det er en kjent sak, at de ikke bor i disse. Det hevdes fra diplomatiske talspersoner, at Netanjahu ønsker å oppføre seg på en mnåte, som gir Israel større manøvreringsmuligheter på den internasjonale arenaen.

Netanjahu beordret for 17 år siden, i 1997, drap på Masha'al i Jordan, men forsøket slo feil, og Jordansk sikkerhetspoliti arresterte to Israelske agenter og resten av Mossad-teamet bak operasjonen.

Forsøket førte til, at Israel, etter å ha besørget motgift til Masha'al, måtte sette fri 70 terrorister fra fengsel. En av disse var Sheikh Ahmed Jassin, som på det tidspunktet var Hamas' åndelige leder.

Ryktene forteller, at Hamas-lederne skjuler seg i en bunker under Shifa-sykehuset, hvor den Antisemittiske norske aktivisten Mads Gilbert har holdt til de siste ukene.

Dette faller sammen med organisasjonens bevisste taktikk med å bruke kvinner, barn, syke og eldre som menneskelige skjold.

Før daggry
Det var før daggry tirsdag, at Israel avfyrte et missil fra et av jagerflyene sine og pulveriserte huset til Hamaslederen Ismail Haniyeh, uten at noen menneskeliv gikk tapt. Dette er også bekreftet av Hamas.

Huset skal ifølge opplysninger ha kostet adskillige millioner dollar å bygge.
–Ødeleggelsen av steiner kommer ikke til å knekke vår hengivenhet, uttalte Ismail Haniyeh i en kommentar.