De vil overta verdensherredømmet og Islamisere.

Fra Facebook.
Av Olav Skeie.
16. juli 2014.

Jørn-Ivar Holmgren mener, det er skapt et skjevt bilde av krigen mellom Palestinerne og Israel.

 – Hamas ofrer gjerne sine egne for å vinne propaganda-krigen, sier han.

Holmgren er fylkessekretær for Ordet og Israel, og sto på andre plass på lista til De Kristne ved stortingsvalget i fjor.

– Det er skapt et skjevt bilde av Israel som den store stygge ulven i denne konflikten. Sannheten er, at det er Hamas, som ønsker at deres egne sivile skal bli skadd eller omkomme. Det er en bevisst taktikk for å sette Israel i et dårlig lys. De prøver å vinne propaganda-krigen med dette, mener fylkessekretæren.

Må uskadeliggjøre
Han er klar på, at Israel ikke ønsker noen krig mot Palestinerne. De må imidlertid gå inn og uskadeliggjøre Hamas. Israel må sette sikkerheten til sin egen nasjon først. Dersom Hamas legger ned sine våpen, blir det fred, dersom Israel legger ned sine våpen, blir de utslettet. Så enkelt er det.

Dette handler om, hvorvidt Israel skal ha rett til å eksistere, mener Holmgren. Han er skuffet over Norske mediers dekning av konflikten, og synes den er ubalansert og lite nøytral.

– Israel kritiseres for å skyte ut raketter, men ingen retter noen kritikk mot Hamas, som skyter raketter utelukkende mot sivile mål i Israel. At de ikke treffer, er ikke deres fortjeneste, mener Holmgren.

– Men de største tapene er jo på Palestinsk side?

– I hvilken krig ser du, at det er like mange tap på begge sider? En krig handler om å vinne og uskadeliggjøre motstanderen. Alt Israel har gjort, er for å beskytte seg og sine. Hadde for eksempel ikke gjerdet blitt bygget, ville langt flere selvmordsbombere ha gått til aksjon, med de konsekvenser det hadde fått.

Den israelske befolkningen lever med trusler hver dag, sier Holmgren, som sammenligner det med, at det hadde blitt skutt raketter fra Drammen til Oslo hver eneste dag.

– Hvordan hadde man reagert i Oslo da? Man hadde nok handlet helt likt som Israel, sier fylkessekretæren.

Radikal islam truer verdensfreden
Han fastholder, at radikal Islam er en store fare for verdensfreden.

– Her snakker jeg ikke om vanlige Muslimer, men grupperinger som Hamas, ISIL, Al Quaida og Hizbollah, for å nevne noen. Grunntanken blant disse ytterliggående Islamistene er, at de ønsker å overta verdensherredømme og Islamisere, mener Holmgren.

– Har ikke Israel et ansvar for at menneskeliv går tapt i konflikten?

– Det kan man si, men Israel gjør alt for å unngå sivile tap. De gir beskjed om bombetokt, men så blir de sivile kalt tilbake av Hamas for å være menneskelige skjold. Selv skyter de opp raketter fra blant annet boligområder og sykehus.

Organisasjoner som Hamas har et annet menneskesyn. De bryr seg ikke om ett eller tre menneskeliv går tapt. De ofrer gjerne sine egne folk, mener Holmgren.

– Ser du for deg, at det er mulig å få til en fredelig løsning?

– Nei, det tror jeg ikke kommer. Denne konflikten er av religiøs art og stikker så dypt. Den eneste løsningen, jeg ser for meg, er, at begge parter vender seg mot Jesus og lærer han og kjenne.

Så lenge ytterliggående Islam styrer, vil de alltid ha et ønske om å utslette Israel, og det kan aldri bli fred, sier Holmgren.