Hamas alene ansvarlig for alle civile tab.

Fra Frie-ytringer.com/
13. juli 2014.

«Hamas har valgt å angripe våre byer med massive vilkårlige rakettangrep. Jeg sa fra starten, at vi ville svare med makt på disse kriminelle angrepene på våre borgere, og det er det vi gjør. Vi vil treffe Hamas med økende kraft. Vi angriper deres ledere, deres våpenlagre og deres kommandosentre,» sa den israelske Premierministeren, Benjamin Netanyahu, da han i formiddag talte til sin regjering.

«Vi må forstå, hvordan vår fiende opererer. Hvem er det, som gjemmer seg i Moskeene? Hamas. Hvem lagrer våpen på sykehusområder? Hamas. Hvem plasserer militære kommandosentre i bolighus eller ved siden av barnehager? Hamas,» sa Premierministeren retorisk, og gjorde det klart, at han holder Hamas og terroristorganisasjonens samarbeidspartnere alene ansvarlige for alle sivile tap i Gaza. Tap som han beklaget.

«Her er hele forskjellen mellom oss og Hamas,» sa Premierministeren. «Vi bruker anti-rakettforsvarssystemer for å beskytte innbyggerne i Israel, og de ​​bruker innbyggerne i Gaza for å beskytte sine våpen.»