Bennett: – Hamas må knuses.

Fra Idag.no/
14. august 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

– Før eller senere kommer IDF til å måtte ta kontrollen over Gaza igjen, sier Økonomiminister Naftali Bennett.

Økonomiminister Naftali Bennett, som også er medlem av den Israelske Regjeringens Interne Sikkerhetsråd, uttalte tidligere denne uken, at før eller senere kommer det ikke til å være noe annet alternativ enn å entydig knuse Hamas grep om Gaza.

–Til syvende og sist er Hamas' proklamerte målsetning å utslette Israel. Derfor kommer vi før eller senere til å måtte gå inn og ta kontrollen over Gaza, uttalte Økonomiministeren til den Israelske Kanal 2.

 Når det gjelder samarbeid med den Palestina-Arabiske selvstyremyndighetens, PAs, leder Mahmoud Abbas, som også bruker krigspsevdonymet Abu Mazen, der hvor Fatah og Abbas får kontroll over Gaza, slår Bennett fast, at «Abu Mazen er terrorist og støtter opp om terroren.

Han er en del av enhetsregjeringen med Hamas, som den siste måneden har skutt ut 3500 raketter mot oss. Han betaler også lønn til Hamas-terrorister, som sitter i fengsel».

Hamas' valg
–Hamas har forsikret den Palestina-Arabiske statens død. Alle Israelere vet, at en Palestina-Arabisk stat kommer til å knuse Israels økonomi og føre til nye tunneller til Kfar Saba og raketter, som blir skutt mot det sentrale Israel, sa Bennett og minnet Kanal 2s seere på, at PA-lederen står i spissen for internasjonale rettssaker mot Israel, og at han har henvendt seg til ulike FN-institusjoner med det som formål å skade Israel.

Kritikk
Bennett kritiserte også en rekke av regjeringsmedlemmene for å være altfor optimistiske på et tidlig punkt i den militære operasjonen.

–Jeg er overbevist om, at optimismen i de innledende fasene var altfor stor og absolutt grunnløs. Man kunne få inntrykk av, at Hamas lå nede for telling. Når alt kommer til alt trengs det, at en seier over Hamas blir sluttført, med makt og slagkraft, uten å tulle med realitetene.

–Min politiske filosofi er en seiersstrategi, styrke og avskrekking, og ikke alle slags teknologiske nyvinninger, men en politikk, som kommer til å få Hamas og alle andre rundt omkring til å forstå, at man ikke prøver seg på Israel.

–Denne holdningen trengs å gjenvinnes. Hvis ikke vi klarer å avskrekke dem, kommer vi heller ikke til å være her, sier Naftali Bennett.