Tøjgigant fremmer «holocaustmode» for børn.

Fra Idag.no/
27. august 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Den internasjonale klesgiganten Zara, som i stor grad selger sine produkter over internett, har gått på noe som i beste fall kan kalles en «blemme».

ZARA er et gigantisk internasjonalt hverdagsmotefirma. De er underlagt Inditexgruppen, som er en av de største distribusjonsgruppene på verdensbasis.

På nettsidene annonserte de nylig en barne-t-skjorte som «stripet sheriff-t-skjorte» til en pris av 79,90 Shekel. Reaksjonene har ikke uteblitt, og plutselig har produktet forsvunnet fra ZARAs nettsider.

Produktet, det er snakk om, ser til forveksling ut som en fangeskjorte fra en hvilken som helst av de Tyske konsentrasjonsleirene – med en STOR gul Davidsstjerne over hjerteposisjon.

Norge IDAG har forsøkt å få kontakt med presseavdelingen i ZARA, uten at dette har lykkes. Ervin Kohn i det Mosaiske Trossamfund kommenterer saken på sin Facebookside, hvor han sier:

 –Det er fort gjort å være historieløs. Gul Davidstjerne på venstre bryst bør gi en ganske entydig assosiasjon. At fangedraktene i Auschwitz hadde vertikale striper mens Zaras har horisontale gir nok ikke god nok distanse.