Hamas graver nye terror-tunneller.

Fra Israeltoday.no/
8. september 2014.

En høytstående tjenestemann i Jerusalem fortalte Israelsk presse søndag, at Hamas allerede er i gang med å grave nye terrortunneler. Arbeidet med å smugle nytt beredskapslager av raketter inn i Gaza og forberedelsene til neste krig mot den Jødiske staten har startet.

«Hamas venter ikke med å ruste opp, etter den siste runden med kamper. Nå har de begynt opprustning i påvente av en ny krig» sa den Israelske tjenestemannen.

Hamas-leder, Mahmoud al-Zahar, sverget i helgen på, at våpenhvilen snart vil bli trosset. Det vil gjøres gjennom deres viktigste virkemiddel for å true Israeler, nemlig «byggingen nye tunneler».

Oppdagelsen av dusinvis av terror-tunneler fra Gaza og inn i det sørlige Israel sjokkert de fleste Israelere. Spesielt de som bor innenfor «tunnel avstand» fra de urolige kyst-innbyggerne på Gaza.

Mange Israelske innbyggere, som bor i området, kjent som «Gaza korridoren», har fortsatt ikke flyttet hjem, og mange sier de ikke lenger føler seg trygge.

Premierminister Benjamin Netanyahu har måtte tåle hard kritikk for å ha avsluttet krigen, før Hamas ble beseiret. De fleste Israelere tror ikke, at påståtte garantier fra Amerika, Europa eller Egypt kan være grunnlag for å forhindre fremtidige angrep fra Hamas.