IS rekrutterer krigere fra Kina, Malaysia og Indonesia - vil opprette Kalifat i Asia.

Fra Bjornolav.
11. september 2014.

Dagsaviser både på Taiwan og i Singapore uttrykker stor bekymring over nyheten om, at innflytelsen til den særdeles brutale Islamske terrororganisasjonen IS nå sprer seg til Asia. IS skal allerede ha rekruttert krigere fra Kina, Malaysia og Indonesia.

I følge New Straits Times, som utgis i Singapore, skal sikkerhetstjenesten i Malalysia ha avdekket fire nye terrorgrupper, som identifiserer seg fullstendig med IS og har de samme mål, som dem.

"Innflytelsen til IS kan komme til å spre seg Sørøst-Asia og Kina til tross for sterk opposisjon fra myndighetene i disse regionene", skriver China Times, som utgis på Taiwan. New Straits Times peker på land som Thailand, Filippinene, Malaysia og Indonesia som land, hvor disse terrorgruppene ønsker å opprette et uavhengig, forent 'super' Islamsk Kalifat, som skal regjere deler av Sørøst-Asia. Og det er ikke overdrevne rykter dette.

Kinas utsending til Midt-Østen, Wu Sike, har i følge China Times uttalt, at IS kan ha rekruttert så mange som 100 Kinesere til terrornettverket, og det skal være 30 menn fra Malaysia, som kjemper under det svarte IS-bannerne i Midt-Østen. De 100 Kineserne skal blant annet være rekruttert blant folkegruppen Uyghur i Xinjiang provinsen.

Tidligere denne måneden ble det postet bilder på Facebook, som viser enKkinesisk IS-kriger i Irak. Det er all grunn til å ta denne informasjonen på ramme alvor og be strategisk for disse landene, som er nevnt. La oss stå sammen med forbederne i Asia og be om vekkelse, beskyttelse og gjennomslag for Evangeliet.
--------------------------------------------------------------------------------------
Der advares imod denne blogs Økumeniske holdning.