Israel kan slå til mod Iran når som helst.

Fra Israeltoday.no/
15. september 2014.

Kampen om å øke forsvarsbudsjettet hardner til, og på søndag minnet sjefen for Israel Air Force, Maj.-Gen. Amir Eshel alle om, at de samme flyene, som ble brukt til å angripe Gaza i sommer, kan når som helst bli kalt ut til å slå ut Irans kjernefysiske anlegg.

«Det er ingen i dette rommet, som vil være forberedt på å sitte i en bil, som er like gammel som våre fly,» sa Eshel til Israels Channel 2 News. «I går var disse flyene i Gaza, og i morgen kan vi sende dem til Teheran.»

Israels statsbudsjettet har vært en kilde til store spenninger etter sommerens Gaza krig. Finansminister Yair Lapid har lovet å ikke øke skattene for å dekke kostnadene under offensiven mot Gazas og Hamas sine ledere. Men Premierminister Benjamin Netnayahu insisterer på, at det i tillegg til å dekke Gaza-krigen også må brukes ekstra millioner av Sekel fra forsvarsbudsjettet til tiltak, som skal redusere faren for angrep, som finnes i utsatte områder.

Netanyahu er fortsatt forpliktet til å hindre Iran fra å lage seg atomvåpen, og dessuten må han opprettholde Israels overlegenhet i lufta, som også følger med i denne forpliktelsen.

Med et Iran, som trassig søker etter en atombombe, ble Eshel kommentarer sett på som et hint om, at Israel kan være klar til å slå den Islamske republikken i svært nær fremtid.