Israeler halshugget av IS.

Fra Miff.no/
3. september 2014.

Den Amerikanske journalisten Steven Sotloff, som ble henrettet ved halshugging av terroristene i ”Den Islamske Staten”, var Israelsk statsborger.

Tirsdag ble et videoopptak av den groteske halshuggingen av den Amerikanske journalisten Steven Sotloff publisert på internett. Sotloff ble 31 år gammel. Han var født og oppvokst i Miami, Florida. Det var dit, hans besteforeldre emigrerte, etter å ha overlevd Holocaust. Han kom til Israel i 2008 for å studere og senere jobbe, og ble Israelsk statsborger i løpet av tiden, han bodde i landet.

Skjulte sin Jødiske identitet
Hans Jødiske og Israelske identitet ser ikke ut til å ha vært kjent for IS. Dette ble holdt skjult for offentligheten, mens han var kidnappet, for å styrke håpet om, at han skulle kunne komme levende fra fangenskapet.

- Vi benektet å ha hatt noen som helst relasjon til ham i tilfelle, det kunne være farlig for ham, at det ble kjent, sier redaktøren for Sotloffs tidligere arbeidsgiver Jerusalem Report Magazine, Avi Hoffman, ifølge Israel Hayom.

Ynetnews.com skriver, at Sotloff ifølge en løslatt tidligere medfange holdt sin Jødiske tro hemmelig for IS. På den Jødiske fastedagen Yom Kippur (Den store forsoningsdagen) skal han ha sagt, at han var syk for å slippe å spise.

Drevet av lidenskap for å fortelle
Videoen av henrettelsen av Sotloff ble publisert to uker etter en lignende video, der den Amerikanske journalisten James Foley ble halshugget. Bøddelen ser ut til å være den samme mannen, med Britisk aksent i begge videoene.

Filmskaper Matthew Van Dyke, som var en venn av både Sotloff og Foley, sier, at de to var klar over farene ved å oppholde seg i Syria, men at de var drevet av en lidenskap for å fortelle historien.

- De trodde på, at historien måtte bli fortalt, og de ville ikke la seg stoppe av risikoen. De tok forholdsregler, men i Syria går ting noen ganger galt. selv om man gjør alt rett, sier Van Dyke.