Kløften mellom Hamas og PA vokser.

Fra Idag.no/
2. september 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Kløften mellom terroristorganisasjonen Hamas og den Palestina-Arabiske selvstyremyndigheten øker stadig, etter at PA har begynt å arrestere Hamas-medlemmer.

Den Palestina-Arabiske selvstyremyndigheten, PA, og terroristorganisasjonen Fatah, fremmer anklager mot Hamas, om at de tilraner seg bistand, sendt til borgerne i Gaza, og for å forbryte seg mot Fatahmedlemmer i Gaza under Operasjon Beskyttelsesgrep.

Opprinnelig var det Fatah, som satt ved makten i både Judea, Samaria og Gaza, før folket i Gaza stemte dem ut i 2007, etter flere års misnøye med intern korrupsjon i organisasjonen. Nå har korrupsjonen fått minst like godt fotfeste i Hamas, sier flere velinformerte kilder.

Arrestasjoner
 PA's sikkerhetsstyrker har arrestert flere titalls Hamas-terrorister i Ramallah, Hebron og Tulqarem, opplyser nyhetsbyråer, som er tilknyttet Hamas. De samme nyhetsbyråene melder også om bruk av vold for å spre deltakerne i en Hamas/Islamsk J'had-demonstrasjon i Judea, Samaria, der de to gruppene markerte det, de kalte «fremgang i kampen mot Israel».

Påstander
PA og Fatah hevder, at Hamas har tilranet seg bistand, som opprinnelig var sendt til borere i Gaza, og delte denne ut til sine egne tilhengere og støttespillere. Fatah har også fremmet anklager mot Hamas om å forbryte seg mot deres medlemmer under kampene mot Israel, og at de blant annet skjøt flere titalls Fatah-medlemmer i føttene og plasserte flere hundre i husarrest.

Spenningen mellom Fatah og Hamas er ikke av ny dato. Mahmoud Abbas har anklaget Hamas-ledelsen for å «kaste sand i øynene mine og ødelegge det Palestina-Arabiske samfunnet».