Sendte Holocaust-film og fik en bøde.

Fra Idag.no/
15. september 2014.
Av Lars-Torleif Storstrand.

Tyrkiske myndigheter har bøtelagt en Kurdisk TV-stasjon for å ha sendt den Amerikanske oscarvinnende Holocaustfilmen «Pianisten», melder den Tyrkiske avisen Hürriyet.

Filmen «Pianisten» fra 2002 er basert på en selvbiografi fra Holocausttiden, av den Polsk-Jødiske pianisten og komponisten Władysław Szpilman. Det Tyrkiske «kringkastingsrådet» RTÜK, som bøtela den Kurdiske TV-stasjonen Gün TV, argumenterte med, at filmen var «for brutal».

En politisk representant fra partiet CHP, Ali Öztunc, kritiserte RTÜKs avgjørelse som «latterlig» i et intervju med avisen Hürriyet.

–Verden kommer til å latterliggjøre RTÜK for dette, på samme måte som over Rihanna-Shakira-klippet, sa han og viste til en tidligere avgjørelse fra RTÜK, som forbød visning av en musikkvideo, fordi den var for «provokativ».

Under "Operasjon Beskyttelsesgrep" sammenlignet den Tyrkiske Presidenten Erdoğan Israelske krigshandlinger med Hitlers krigføring under andre verdenskrig, og det var oppløp til voldelige angrep på den Israelske ambassaden så vel som mot konsulatet.

I forrige måned ble et Jødisk ektepar funnet stukket ihjel i sin egen leilighet i Istanbul.