«Stille Intifada» skaper uro i Jerusalem.

Fra Israeltoday.no/
18. september 2014.

Ved et førsteinntrykk ser livet i Israel ut til å være normalisert etter avslutningen av sommerens Gaza krig. Men i Jerusalem øker volden, og det Israelsk presse har kalt en «stille intifada» regjerer og kommer stadig opp i dagen.

Tirsdag kveld ble en 44 år gammel religiøs Jødisk mann hardt skadet, da en gjeng Palestinske Arabere angrep hans kjøretøy med steiner i den nordlige Jerusalem-området i Beit Hanina. Det er langt fra en isolert hendelse.

I løpet av de siste ukene har knivstikking, steinkasting og brannbomber blitt en daglig foreteelse for Jøder, som forviller seg i flere Arabisk dominerte nabolag. Og når ingen Jøder kan ses i egne gater, har Arabiske gjenger vært på vei inn i Jødiske nabolag for å skape kaos der. I alt ble 152 slike angrep er registrert i juli og august.

Politiet har denne uken arrestert 22 mistenkte. Til og med så unge som ni år gamle unger har vært involvert i de siste angrepene. Men lokale innbyggere sier, myndighetene gjør altfor lite.

«Ikke før blodet flyter, vil ingen ta de harde takene, som trengs for å avslutte denne volden,» skrev Orly Goldklang, assisterende redaktør i den Israelske avisen Makor Rishon. «Disse relativt små terrorhandlinger (og som Israel unnlater å reagere tydelig på) setter standarden for mye større angrep.»

Faktisk har dette vært en vanlig kritikk av Israelske myndigheter i årevis. Vanligvis har politiet og hæren ikke gitt grønt lys til å besvare Palestinske terrorister med slik styrke som nødvendig. før de faktisk har drept eller såret Israelere.

«Om vi ikke kommer til sans og samling snart, er et langt større utbrudd av vold bare et spørsmål om tid,» advarte spaltist Nadav Shragai i avisen Israel Hayom.