Usanne beretninger fra Himmelen.

Fra Verdidebatt.no/
24. september 2014.

Stadig flere bestselgere rapporterer fra besøk i Himmelen, men det er gode grunner til ikke å tro på innholdet i disse bøkene - og nå filmen «Heaven is for real».

Jeg tror på Himmelen, men jeg tror ikke på de senere tids bestselgere, som utgir seg for å være rapporter fra Himmelen.

Boken "Himmelen er på or'ntli" av Todd Burpo har solgt over 6 millioner eksemplarer og over 10.000 i Norge. I boken er det forfatterens sønn, 4 år gamle Colton Burpo, som angivelig har vært tre minutter i Himmelen, og forteller, hva han opplevde.

Nå er boken blitt film, som vises også på Norske kinoer. Han forteller, at Himmelen faktisk har en port av gull med perler på (side170). Der flyr alle rundt med glorie og vinger i ulik størrelse (89-90). Gud sitter på en gigantisk trone, Jesus sitter på høyre side og har på seg en rosa krone med diamanter, mens Gabriel sitter på venstre side (83, 116-117).

Den Hellige Ånd er vanskelig å beskrive, annet enn at han er blå (118). Englene synger «Joshua fought the battle of Jericho» (16), og Jesus har en hest med alle regnbuens farger (81). Beskrivelsene passer godt med en barnslig oppfatning av Himmelen, men mindre godt med Bibelen. For eksempel sier Johannes Døperen, at han er fetteren til Jesus (80), hvilket ikke stemmer med Luk 1:36.

Gutten hadde sin opplevelse, mens han hadde en tarmsykdom. Han var altså ikke død, men faren mener, han må ha blitt hentet opp til Himmelen. Det gis noen dårlige argumenter, som skal tilsi, at besøket i Himmelen er ekte, men det er lett å finne alternative forklaringer.

Ett eksempel er, at gutten sier ingen bilder av Jesus ligner den ekte Jesus, før han får se et kjent bilde, tegnet av vidunderbarnet Akiane Kramarik (161). Men Jøden Jesus hadde vel neppe blågrønne øyne, slik han har i Akianes originalbilde.

Boken har fått tittelen, den har, fordi Colton Burpo vil, at folk skal vite, at Himmelen er på ordentlig. Dersom Gud tok Colton til Himmelen for å vise oss, at Himmelen er på ordentlig, burde gutten fått noen fremtidige lottotall, eller ny informasjon om Higgsbosonet, eller beskjed om, hvor en ukjent skatt er begravd. Det ville vært langt bedre bekreftelser.

Slik det nå er, inneholder boka tvert om en mulighet for å få den avkreftet. Gutten får nemlig se inn i fremtiden, at det snart skal bli en stor endetidskamp, der engler og voksne menn skal slåss mot Satan og monstre med sverd og pil og bue (152).

Men kvinner og barn skal ikke slåss (jeg vet ikke, hvorfor de ikke kan slåss - de er jo like syndfri, smertefri og udødelige som menn). Gutten ser, at han er barn og faren er voksen, når denne kampen skjer i Himmelen.

Gutten var fire år i 2003, så dersom ikke Jesus kommer tilbake innen noen få år, vil denne boken være avkreftet. Eventuelt kunne man tenke seg, at bare gutten dør, men det virker som, at barn vokser i Himmelen, siden han møter sin søster, som døde i mors liv (111-112).

Men om gutten fortsatt lever på jorden om noen få år, vil boka altså være falsifisert. Man kan ikke tro på både denne boka og boka "90 minutter i Himmelen" av Don Piper, for de gir forskjellige og uforenlige beskrivelser av Himmelen.

I boka "90 minutter i Himmelen" har for eksempel menneskene ikke vinger eller glorie, men bruker bena (22). Piper sier også eksplisitt, at det ikke er perler i porten (34), mens Colton Burpo sier, at det er det (170).

Kan det likevel være at gutten har hatt en visjon, at den skal tolkes symbolsk, eller at deler er feil, men resten er riktig?

Når så mye er feil, er det langt mer rimelig å tro, at det ikke dreier seg om noen åpenbaring fra Gud i det hele tatt, enn at det skulle være en åpenbaring fra Gud, der det meste er feil. Vi kan altså være 99,99% sikre på, at det ikke er sant, at Colton Burpo har vært i Himmelen, og om noen få år kan vi være 100 % sikre. Så Himmelen er på or'ntli, men det er ikke "Himmelen er på or'ntli".

INNLEGGET ER EN OPPDATERT UTGAVE AV ET INNLEGG FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 24.10.2012
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi mener, at det udelukkende drejer sig om en nærdødsoplevelse.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
En enkelt sætning er udeladt.