Netanyahu: Vi må bygge i Jerusalem.

Fra Israeltoday.no/
28. oktober 2014.

Palestinernes President, Mahmoud Abbas, krever, at det blir innkalt til et ekstraordinært møte i Sikkerhetsrådet for å få Internasjonal støtte til, at de griper inn mot Israel.

Han vil, at Sikkerhetsrådet skal undersøke "Israelske angrep" i Jerusalem, samt "angrep" fra "Jødiske bosettere" på Al-Aqsa-moskeen.

Palestinerne ønsker også et forbud mot Israelsk bygging utover den "Grønne Linjen", som inkluderer i Øst-Jerusalem. Som svar sa Israels Premiersminister Benjamin Netanyahu - Vi har all rett til å bygge i Jerusalem.

Ved åpningen av vinter-sesjon i det Israelske parlamentet sa Netanyahu, at - volden vi opplever er ikke et resultat av bygge- og anleggsvirksomhet i Jerusalem. Volden er på grunn av, at Israels fiender ikke ønsker at vi skal være her .

Premierministeren kritiserte de Palestinske kravene, og at de ikke selv gir noen garantier for fred og sikkerhet.

- De krever, at vi trekker oss tilbake, retten til å returnere Palestinske" flyktninger "og en delingen av Jerusalem. Men de nekter å oppfylle det elementære kravet, som skal til for fred mellom de to nasjonene. En gjensidig anerkjennelse!

Samtidig støtter Jordan de Palestinske krav om en spesiell behandling i Sikkerhetsrådet. Den Jordanske Utenriksminister Nasser Judeh sa at - Israelske byggeplaner i de Palestinske områdene er "et slag i ansiktet på den Internasjonale innsatsen for å bringe forhandlingene mellom Israelere og Palestinere tilbake på sporet.

Israelske diplomater planlegger en mot-aksjon for å få til en offisiell anerkjennelse av Hamas som en terroristorganisasjon av FN. Israelske myndigheter er for tiden i samtaler med senior-representanter for Verdenssamfunnet. De ønsker å informere dem om byggingen og formålet med de nye terror tunnelene, forbrytelsen ved å bruke Palestinske sivile som menneskelige skjold og beskytningen av Israelske sivile fra Hamas.

Mens politikere og diplomater snakker, har maskerte Arabiske opprørerne fortsatt sine opptøyer og uroligheter i Jerusalem. Også i mot politi og sikkerhetsstyrker i den Østlige delen av Jerusalem som bydelene Silwan, Ras al-Amud og Isawiya.

Jerusalems ordfører Nir Barkat vitnet for Knessets Innenrikskomite og sa, at selv før Operation Protective Edge hadde det vært ca 200 hendelser med steinkasting mot Jødiske institusjoner og eiendommer i Jerusalem.

I dag er antallet opp i ca 5000 hendelser medregnet de siste månedene. Steinkasting på biler og brannbombeangrep er livsfarlige handlinger. Minister Miri Regev som er leder av komiteen, tok til orde for tøffere tiltak fra sikkerhetsstyrkene.

- Øst-Jerusalem er en også en del av vår hovedstad. Den, som lager opptøyer i Jerusalem, bør behandles på samme måte som pøblene i Taiybe eller Tel Aviv, sa hun.