Abbas: – Jøder på Tempelplassen vil såre Muslimene.

Fra Sma-norge.no/
4. november 2014.

Mahmoud Abbas ber nå PA-Arabere om å konfrontere Jøder, som prøver å komme inn på Tempelhøyden i Jerusalem. Området er under Muslimsk administrasjon, men det har vært svært vanskelig for Jøder å komme til å få dyrke sin religion der.

Det er en gruppe Ortodokse Jøder, som har planlagt å ta seg inn dit i morgen onsdag, for å be for den skadde Yehuda Glick, som ble skutt her sist onsdag kveld. Glick var aktivist og forkjemper for Jødenes rett til å be på denne hellige plassen.

Området er hellig både for Jøder, Kristne og Muslimer. Abbas sier det vil såre “Muslimers følelser”, hvis Jøder får komme inn i området. Hvorvidt det sårer Jøders følelser, at Muslimer ber på stedet, der Davids Tempel sto, nevnes ikke.

Etter skytingen onsdag stengte Israelske myndigheter straks hele området for alle besøkende, men etter internasjonalt press ble det åpnet igjen. Israels Premierminister Benjamin Netanyahu sier, det ikke er aktuelt å forandre på status quo for området, som er strenge restriksjoner på Jøders adgang.

Men etter skyteepisoden har han møtt sterkt press fra Jødiske grupper, som mener det burde være selvsagt, at også Jøder får be på sin helligdom. Området har vært vanskelig tilgjengelig for Jøder siden 1967, da Jerusalem igjen kom på Jødiske hender.

Glick er fremdeles på sykehus, og tilstanden hans er alvorlig, etter at en terrorist på scooter skjøt fire skudd i ham, etter først å ha sjekket hvem han var. Mannen, som etter all sannsynlighet skjøt Glick, Mu’taz Hijazi, arbeidet i restauranten på Begin Heritage Center, et sted, hvor både Benjamin Netanyahu og andre Israelske ledere har spist.

Han ble drept av Israelsk politi i en skuddveksling i boligområdet Abu Tor torsdag morgen. Restauranten sies å samarbeide med politiet. Alle ansatte på slike steder skal sikkerhetssjekkes. Men her har åpenbart noe glippet, ettersom det kommer frem opplysninger om, at Hijazi har sittet 11 år i Israelsk fengsel for terrorisme under den andre intifadaen. Han skal ha blitt løslatt i 2012.

Like etter løslatelsen skal han ha uttalt til Al-Quds News, en avis i Ramallah, at “om Allah vil, skal jeg bli en torn i siden i Zionistenes prosjekt for å Judaifisere Jerusalem.” Hijazi stoppet scooteren, og henvendte seg til Glick med ordene “Yehuda, jeg er lei for det, men ting du sier, sårer meg.” Glick spurte hva han mente, men terroristen svarte ikke. Han skjøt ham ned.

Det var under forsøket på å arrestere Hijazi, at han svarte med skyting, og han ble selv drept i skuddvekslingen som fulgte.

Både Islamsk Jihad og Hamas skal ha rost drapsforsøket og oppfordret Araberne til å fortsette med slike angrep. Det såkalt “moderate” partiet Fatah, som Mahmoud Abbas tilhører, la tirsdag ettermiddag ut en kondolanse til Hijazi på sin offiselle Facebook-side.

Mahmoud Abbas, PA-Arabernes “President” og forhandlingsleder for dem, mannen verdenssamfunnet presser Israel til å forsøke å forhandle med, uttrykker i et brev til familien til Hijazi sinne over det, han kaller et “ondskapsfullt drap” fra Israels side, og mener, han vil gå til himmelen som “martyr for å ha forsvart sitt folks rett og hellige steder”.

Han kaller Israelsk politi “okkupasjonens terrorister”.