Abbas mener, Jøder «forurenser» Tempelberget.

Fra Idag.no/
13. november 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Lederen for den Palestina-Arabiske selvstyremyndigheten, Mahmoud Abbas, advarte tidligere denne uken, at han og hans Palestina-Arabiske støttespiller ikke lenger vil tillate Jøder å «forurense» Tempelberget.

Det skriver nettavisen Breaking Israel News og fortsetter med, at Abbas samtidig uttalte, at dersom Tempelberget blir åpnet for Jødisk bønn, så kommer dette til å føre til en global «religionskrig».

Det var i en tale i anledning Minneseremonien i anledning, at det tirsdag var ti år siden Jassir Arafat døde av AIDS-relaterte omstendigheter på et sykehus i Frankrike, at Abbas advarte den Israelske regjeringen om å endre status quo for Tempelberget.

–Hold bosetterne og ekstremistene borte fra al-Aqsa og våre hellige steder, uttalte Abbas og fortsatte:

–Vi vil ikke la våre hellige steder bli forurenset. Hold dem borte fra oss – så holder vi oss borte fra dem. Men dersom de skulle innta al-Aqsa, kommer vi til å gjøre alt, som står i vår makt til å beskytte al-Aqsa, Kirken og hele landet, la han til.

Mahmoud Abbas forsvarte voldstilløpene i senere tid, hvor Muslimske «helter» har «forsvart seg selv og de hellige stedene». Abbas hevdet videre, at ingen Muslimer eller Kristne noensinne kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

–Den Muslimske og den Kristne verden kommer aldri til å akseptere Israels påstander om, at Jerusalem tilhører dem. Det Jerusalem, som ble okkupert i 1967, tilhører oss, proklamerte Abbas.

Tempelberget blir av mange regnet som ett av de mest omstridte hellige stedene i verden. Det er på en og samme gang Jødenes helligste sted, der både Salomos Tempel, Zerubabels Tempel og Herodes Tempel i sin tid stod. Til tross for dette er det forbudt for Jøder å be på Tempelberget.

Israel gjenvant kontrollen over Tempelberget under seksdagerskrigen i juni 1967, men gav kontrollen fra seg til det Jordan-ledede Waqfet (Moskévergen).