Amnesty anklager Israel - Israel avviser anklagene.

Fra Idag.no/
6. november 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Den såkalte menneskerettsorganisasjonen Amnesty Int'l anklager Israel for å ha begått krigsforbrytelser under sommerens krig mot Hamas.

Det er i en rapport, som ble publisert av Amnesty International onsdag, at Israel anklages for å ha utvist «iskald likegyldighet», da de utførte angrep inne i Gaza. Organisasjonen hevdet, at Israel bevisst brukte sivile hjem og boliger som mål,, noe som førte til at mer enn 2100 Palestina-Arabiske liv gikk tapt.

«Israelske styrker drepte flere titalls Palestina-Arabiske sivile, når de gikk til angrep på hus, som var fulle av familie, noe som i enkelte tilfeller endte opp som krigsforbrytelser», hevder rapporten.

Amnesty hevder seg å kunne dokumentere åtte separate tilfeller, der Israelske styrker angrep boliger i Gaza «uten [forutgående] advarsel», og at disse førte til, at «minst 104 sivile, blant disse 62 barn mistet livet».

Rapporten har ikke tatt inn over seg, hvilken status mange av de døde hadde – sivilist, terrorist, etc. Ifølge detaljerte studier, publisert av "Meir Intelligence and Terrorism Information Center" (IRIC) hadde 49 prosent av de døde klare bånd til terroristorganisasjoner.

Rapporten la heller ikke nevneverdig vekt på de krigsforbrytelsene, som ble begått av Hamas og andre terroristorganisasjoner i Gaza, men nevner bare så vidt avfyring av tusenvis av raketter mot Israel.

Israel avviser påstandene i rapporten og slår fast, at Amnesty ikke har fremlagt noen beviser for å underbygge påstandene sine. Israel kaller rapporten «et propagandaverktøy for Hamas».