Hamas lovpriser ny terror-kørsel i Jerusalem, der dræbte en person.

Fra Ordetogisrael.dk/
5. novgember 2014.

En Hamas-aktivist gik onsdag middag amok med sin bil i Jerusalem. En blev dræbt og 13 eller 14 såret, heraf flere livsfarligt.

På hovedvej 1, der løber mellem Øst- og Vestjerusalem nord for Den gamle By, kørte terroristen ind i en gruppe grænsebetjente, der stod ved en fodgængerovergang. Med høj fart fortsatte han ned ad gaden, og ved et stoppested for letbanen nogle hundrede meter væk kørte han ind i flere personer.

Undervejs ramte han adskillige biler. Da han ikke kunne køre længere, kravlede han ud af bilen og gik til angreb på mennesker og biler omkring sig med en metalstang. En betjent skød og dræbte ham.

Den dræbte var en Drusisk grænsebetjent, Jadan Assad, fra byen Beit Jan i Galilæa. Han er far til en treårig søn, og hans kone Dareen er gravid.

Terroristen var en 38-årig Palæstinenser fra Shuafat-kvarteret i Østjerusalem. Han er medlem af Hamas, og hans bror sad fængslet i 19 år for kidnapningen og mordet på en Israelsk soldat. Broderen blev løsladt i forbindelse med en fangeudveksling i 2011 og udvist til Tyrkiet. Hamas har påtaget sig skylden for angrebet.

Flere talsmænd for Hamas har i dagens løb lovprist terroristen og opfordret til flere af den slags »heltegerninger«.

Angrebet i dag skete få hundrede meter fra det sted, hvor en anden terrorist i bil for to uger siden dræbte to personer ved et stoppested for letbanen.