Derfor vil Gilbert til Gaza: Hamas truer med å gjenoppta angrepene mot Israel.

Fra Sokelys.com/
14. november 2014.

Izz ad-Din al-Qassam talsmann advarer om, at kampene ikke er over, dersom ikke den Israelske blokaden blir opphevd, og at hindrene for gjenoppbyggingen blir fjernet. Dersom ikke dette skjer, vil det bli en ny eksplosjon, truer Hamas.

Gratis oppmerksomhet i forbindelse med utgivelsen av sin egen bok og ikke minst det faktum, at Hamas truer med å gjenoppta angrepene, kan være settingen for, at den omstridte Palestina aktivisten Mads Gilbert torsdag kveld gikk til pressen og klagde over, at han var nektet innreise til Gaza via Israel for livstid.

Den samme Gilbert hisset seg ikke opp, da han nylig fikk avslag om å besøke Gaza via Egypt. Det var torsdag kveld, at VG igjen lot seg bruke av den kontroversielle aktivisten, som kunne fortelle, at han var nektet innreise til Gaza, samtidig som den militære ving av Hamas brukte torsdag kvelden på å advare om, at organisasjonen ville komme til å gjenoppta volden, dersom Israel fortsetter å legge hindringer i veien for gjenoppbyggingen av Gaza.

“Vi vil si dette til alle sider, at dersom blokaden av Gaza og hindringene for gjenoppbygging ikke fjernes, så vil det bli en ny eksplosjon", sa Abu Obeida som er talsmann for Izz ad-Din al-Qassam Brigades.

I sommer utkjempet Israel og Hamas en 50 dager lang krig, som resulterte i 2.140 drepte i Gaza og 73 Israelske dødsofre. Krigen kom, etter at Hamas hadde kidnappet og myrdet tre Israelske tenåringsgutter.

De nye Palestinske truslene kommer etter en lengre tids uro i Jerusalem og på Vestbredden. Palestinske terrorister har gjennomført flere terrorangrep mot Jøder de siste dagene.

Mandag ble en Israelsk soldat og Israelsk kvinne drept i to separate angrep i Israel. Fredag demonstrerte 1.500 Palestinere etter fredagsbønnen, men det er ikke meldt om uro på Tempelhøyden i Jerusalem