IS proklamerer "Sinai Kalifatet" og vil angribe Israelske Eilat.

Fra Icej.no/
14. november 2014.

Den Islamske Stat, eller IS, har proklamert etableringen av det, de kaller "Sinai Kalifatet" på halvøyen i en uttalelse, rapportert på nettsiden Saffad.com.

IS definerte sin målsetning, "ødelegge alle Egyptiske militære fasiliteter og baser overalt på Sinaihalvøyen, og drepe alle soldater."

Israel får også spesiell oppmerksomhet fra IS, og organisasjonen fokuserer på havnebyen og feriestedet Eilat, ifølge rapporten.

På tross av benektelse fra Egyptiske myndigheter forteller flere kilder, at det allerede er 4-5.000 militante fra IS, som har infiltrert Sinaihalvøyen.

Asar Bayt Al-Maqdis, den mest aktive militante gruppen i Egypt, har sverget troskap til IS. Dette ifølge en uttalelse fra gruppen mandag kveld.

Ansar Bayt Al-Maqdis hadde tidligere fortalt Reuters, at de søkte inspirasjon og råd fra IS, den radikale avleggeren av Al-Qaida, som har tatt over store deler av Irak og Syria, og som har tiltrukket seg Amerikansk ledede luftangrep i sitt forsøk på å omskrive kartet i Midtøsten.

"Etter at Allah hadde talt, bestemte vi oss for å sverge troskap til Emiren til den trofaste Abu Al-Baghdadi, Kalif for Muslimene i Syria, Irak og alle andre land," sa uttalelsen fra Ansar Bayt Al-Maqdis.