«Den tredje intifadaen har begynt»

Fra Idag.no/
20. november 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Det sier Sheikh Raed Salah, lederen for den iIlamske bevegelsen, og ber PA gi Palestina-Araberne fritt spillerom til å øve vold.

Mens volden tiltar over hele Israel, maner lederen for den Islamske bevegelsen, Sheikh Raed Salah, Arabiske beboere i Judea og Samaria til å ta for seg med vold og føre terrorkrig mot Israel. Han proklamerer også, at «den tredje intifadaen» har begynt.

Salah uttalte dette til den Arabiske TV-stasjonen al-Jazeera og proklamerte, at beboere i Judea og Samaria ikke skal vedbli å være observerende, men å «delta aktivt i kampen for al-Aqsa og Den hellige Stad».

Salah fortsetta med å mane PA til å legge alt til rette for friheten og ikke undertrykke det, som skjer i Hebron og Nablus (Shekhem). Han maner også etter demonstrasjoner, som øver vold mot Israelske militære styrker.

–Den tredje intifadaen har stattet, og det som karakteriserer den er Jerusalemittene, som føler, at de tar del i kamp for sin eksistens.

Den ekstreme Muslimske lederen fortsetter med å si:

–Så lenge vi har kontakt med de, som bor i Bayt al-Maqdis (Arabisk omskriving av 'Det hellige Tempel', en benevnelse for Jerusalem.

–Vi kommer til å ta i tu med den Zionistiske aggresjonen og kommer ikke til å tillate, at Jødene ber på Tempelberget. Vi skal understreke Islams grunnleggende ståsted.

Den Zionistiske okkupasjonen kommer til å få samme skjebne som korsfarerne, som kom hit og ble beseiret, slik også den Britiske okkupasjonen ble beseiret.

Salah har en lang historie, der han hisser til krig, og Israelske politikere vurderer nå, om den Islamske bevegelsen – som han leder – skal forbys.