Iran: På tide å utslette Israel.

Fra Israeltoday.no/
10. november 2014.

Bare noen dager etter, at USA's President Barack Obama angivelig sendte et brev til Ayatollah Ali Khamenei, som fremhever USA.s og Irans felles mål i Midtøsten, twitret den Iranske lederen på lørdag åpent om ødeleggelsen av Israel.

- Dette barbariske & infantile regimet #Israel med sine forbrytelser fortjener ingenting uten å bli utslettet, skrev Khamenei på sin offisielle Twitter-konto.

- Eneste midlet for å konfrontere et barbarisk regime som #Israel er å bevæpne [Palestinerne], fortsatte han.

Den tidligere Amerikanske Presidentkandidaten Mitt Romney sa, at han var overrasket over å høre, at Obama og Det Hvite Hus engang hadde sett på muligheten for å jobbe sammen med et slikt regime.

- Jeg ble oppriktig overrasket, at Presidenten i USA ville skrive et brev med dette innhold, som i praksis er å legitimere en nasjon og et lederskap, som bryter med internasjonale normer og truer Verden, fortalte Romney under åpningskonferansen til det Israelske Amerikanske Rådet.

Det hemmelige brevet, som Obama sies å ha sendt Khamenei med et tilbud om Amerikansk-Iransk partnerskap i å bekjempe den Islamske Staten (tidligere kjent som ISIS), setter krav om, at Teheran blir enige om en avtale angående det trassige atomprogrammet innen utgangen av måneden.

Irans viseutenriksminister, Abbas Araqchi, sier i en bemerkning, gjengitt av Reuters, at hans regjering tar på alvor fristen den 24. november og er opptatt av å inngå en avtale med Verdensmakten.

Det ser ut til, at Irans nye forhandlingsvilje har mindre å gjøre med å akseptere den globale bekymringen for IS, og mer å gjøre med Washingtons økende fleksibilitet med hensyn til Islamske republikkens atomprogram.

- Iran og USA har kommet til enighet til tross for mer enn tre tiår med mistillit, og det er nå i deres nasjonale interesse å ha en konstruktiv forhandling og komme til enighet, sa Ali Khoram, som er rådgiver for Irans Utenriksminister Mohammad Javad Zarif.

Han sa videre: Begge sider ser ut til å ha anerkjent hverandres bekymring og er klar for maksimal fleksibilitet.