Khamenej: «Israel kan bare kureres ved å utslettes»

Fra Idag.no/
9. november 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Den øverste lederen for den Islamske republikken Iran, Ayathollah Ali Khamenej maner til utslettelse av Israel og hevder, at det «bare fins en kur for de 'barbariske' Zionistene« – «at staten Israel blir utslettet».

Denne uttalelsen kom på mikrobloggen Twitter lørdag kveld, der den religiøse lederen manet Palestina-Araberne i Judea og Samaria til å væpne seg selv og ta i tur med Israel.

Under den såkalte emneknaggen #handsoffalaqsa (fingra fra al-Aqsa!) og med henvisning til senere voldelige tildragelser på Tempelberget er Khamenejs krigshissende oppmaninger bare ett av mange verbale angrep på Israel.

Khamenej omtaler Israel som et «barbarisk, ulvelikende og barnemorderisk regime, som ikke sparer noen». Han fortsetter med å skrive: «Vestbredden burde væpnes på samme vis som #Gaza. Palestinas venner bør gjøre sitt ytterste for å væpne folket på Vestbredden», står det i en annen twittermelding.

I ytterligere en melding på Twitter skriver Khamenej, at «Vi har sett hundrevis av ganger, at #Israel ikke holder #fred. De tålte ikke engang Arafat, som samarbeidet med dem – og drepte ham med gift», skriver Khamenej.

Den siste anklagen har blitt grundig tilbakevist. Arafat, som var homoseksuelt praktiserende, døde av komplikasjoner, knyttet til AIDS.