13 Egyptiske Kristne bortført av Muslimske ekstremister i Libya i 2010.

Fra Sokelys.com/
11. januar 2015.

Morning Star News: Lørdag for en uke siden slo Libyske Islamistiske terrorister til og kidnappet 13 Kristne Egyptere, som var bosatt i landet.

En gruppe tungt bevæpnede menn, Libya-Jihadistilhørende en Muslimsk milits stormet inn i et boligkompleks i den Libyske byen Sirte omtrent klokken 2 om natten og bortførte 13 Kristne menn. I følge øyenvitner ble de 13 plukket ut, fordi de alle var Kristne, melder Morning Star News.

I følge beretninger fra øyenvitner skal de Muslimske terroristene ha krevd å få oppgitt navnene på eventuelle Kristne i bygningene, sier Mina Thabet, som er en menneskerettighetsaktivist i den Egyptiske kommisjonen for menneskerettigheter og frihet.I følge andre skal Islamistene deretter ha gått rundt i bygningen og avkrevd folk for navn og religion. De 13 skal ha svart, at de var Kristne og ble deretter ført bort.

Etter at en USA-ledet koalisjon med blant annet hjelp av Norske F-16 fly bombet Muammar Abu Minyar al-Gaddafi fra makten i Libya, har situasjonen for den Kristne og minoriteten blitt betydelig forverret.

Den Vestlige intervensjonen i landet medførte ikke bare, at Gaddafi ble fjernet, men ekstreme Muslimske Jihadister har i større og større grad preget landet med sine voldelige terroraksjoner.

Spesielt Kristne, som fastholder troen på Jesus Kristus, er utsatte mål. De tretten ofrene for den siste kidnappingen var alle i nær slekt og kom fra Samalout i Minya-området i Egypt.

Naseem, en slektning av de bortførte, som bor i Samalout og ikke ønsker å bli ytterligere identifisert, sier, at familiene og det Kristne samfunnet i byen er fullstendig sønderknust.

“Det råder en følelse av dypt mørke, bekymring, angst og fortvilelse," forteller Naseem til Morning Star News.

“Men dersom det er Guds vilje, at de skal bli martyrer for Jesu navns skyld lik apostlene og også vitner for kidnapperne, så ber vi om, at Gud gir våre bortførte brødre nåde, fred og evne til å akseptere Guds vilje,” sier Naseem videre.

Lørdagens kidnapping var den tredje voldsepisoden, som er rettet mot Egyptiske Kristne i Sirte på mindre enn to uker. Den 30. desember ble syv Kristne kidnappet, mens de var på vei hjem til Egypt, mens de kjørte forbi kystbyen Sirte, og den 23. desember ble en Koptisk doktor og hans kone skutt og drept i deres hjem utenfor Sirte. Deres tenåringsdatter ble bortført fra hjemmet, og hennes kropp ble funnet vest for byen to dager senere. Den 25. august ble fire Kristne fra Egypt kidnappet, mens de kjørte hjem, og ingen har etter det hørt fra dem.

I følge en Kristen organisasjon er navnet på de 13 nylig bortførte offentliggjort, og Jesu legeme i den Vestlige verden oppfordres til å delta i bønn for de mange bortførte. bLa oss alle be for Maged Soliman Shehata, Abanoub Ayad Attyia, Yousef Shoukry Younan, Hani Abd Al-Messeih Saleeb, Kerolos Boushra Fawzy, Milad Makeen Zaky, Makram Yousef Tawadrous, Samuel Astafanous Kamel, Bishoy Ashtafouns Kamel,Mina Fayez Aziz, BønnMalak Ibrahim Taniot, Gerges Milad Taniot og Bishoy Adel.

Navnene på de sju, som ble bortført av Muslimske aktivister tirsdag den 30. desember er Samuel Alahm Welson, Ezat Boushra Naseef, Louka Nagaty, Essam Badar Sameer, Malak Farag Abraam, Sameh Salah Farouk og Gaber Mouneer Adly.

Den 30. desember ble det avholdt en begravelse for den Koptisk-Kristne legen Magdy Sobhy Tawfiq, hans kone Sahar Talaat Rizq og deres 14 år gamle datter Katrine Magdy Sobhy, som ble skutt og drept på lillejuleaften. Ekteparet hadde i tillegg til den 14 år gamle datteren to yngre jenter, Carla og Carol på 9 og 10 år, som de Muslimske terroristene ikke hadde oppdaget, mens deres 14 år gamle storesøster ble ført ut av byen og skutt tre ganger, før hun ble slengt ut veikanten.

Det mørket, som har rammet den Kristne minoriteten i Libya etter Gaddafi`s fall, ble allerede i juni 2010 “profetert” i en artikkel i den gamle utgaven av Søkelys, hvor vi oppfordret de da ca 110.000 Kristne i landet til å evakuere. Allerede da hadde vi en sterk følelse av hva slags prøvelser, som lå foran den Kristne menighet i et Libya uten Gaddafi.

Vestlige ledere, Det Hvite Hus og vår egen Jens Stoltenberg kan umulig ha vist, hva de gjorde, da de bestemte seg for å fjerne Gaddafi og erstatte ham med Jihadister, al-Qaida og Islamsk Stat.

Saken fra 2010 het “Et mørke vil senke seg over Libya."