Antisemitisk nytår i Berlin.

Fra Idag.no/
6. januar 2015.
Av Lars-Toralf Storstrand.

En Jdisk mann ble angrepet og skambanket av flere menn i sentrum av Berlin på nyttårsdag,etter at han bad dem slutte å synge Atisemittiske drikkeviser.

Det var den 26 år gamle Jødiske Shahak Shapira,som ble skambanket og fikk blåmerker over hele kroppen og sår i hodet. Han forteller, at angriperne hovedsakelig var Sør-Europeiske av utseende, og at de snakket både Tysk og Arabisk.

Politiet sier, at mobiltelefonbildene, Shapira tok under angrepet, kommer til å være nyttige, når det gjelder å få tak i forbryterne.

Angrepet skjedde like etter midnatt 1. Januar på UBahn-stasjonen Kreuzberg i Berlin. Politiet forteller, at Shapira oppdaget syv menn, som sang Antisemittiske viser og lyste forbannelser og eder over Israel og Jøder på toget.

Han bad dem om å stoppe – og gjorde opptak av det, som skjedde på mobiltelefonen. Da de ankom til
centralstasjonen, gikk mennene av toget og krevde, at han slettet opptaket. Da han nektet, spyttet de på ham, sparket ham og slo ham i hodet.

Da sikkerhetspersonell kom til stede, stakk angriperne av fra åstedet. Politiet understreker, at angriperne ikke var ultranasjonalister.

–Det har vært en rekke voldelige Antisemittiske angrep i Berlin de seneste månedene. I juli ble en Jødisk mann angrepet, fordi han brukte en Kippa med Davidsstjerne. I november ble en Israelsk turist slått og sparket av fire angripere i Charlottenburgdistriktet i det tidligere Vest-Berlin.