Israel står sammen med Europa, derfor bør Europa støtte Israel.

Fra Ordetogisrael.no/
8. januar 2015.

I møte med den Norske Utenriksminister Børge Brende, sa Israels Premierminister Benjamin Netanyahu, at radikal Islam er en "trussel mot vår felles sivilisasjon.»

Premierminister Benjamin Netanyahu møtte den Norske Utenriksminister Børge Brende i Jerusalem idag. Netanyahu sa, at de samme kreftene, som angriper Europa, angriper Israel.

Det var under samtaler en dag etter, at væpnede menn drepte 12 mennesker i et terrorangrep i Paris, at Netanyahu sa: "Israel står sammen med Europa, derfor bør Europa støtte Israel.»

De Israelske media var ikke så opptatt av pressekonferansen mellom Netanyahu og Brende, idet Al-Qaidas massakre i Paris var hovednyheten i Frankrike denne dagen.

Netanyahus kommentar kom også på bakgrunn av, at en rekke Europeiske parlamenter siste måned har stemt over resolusjoner til støtte for å anerkjenne en Palestinsk stat. Netanyahu sa, at mens Israel og Vesten verner om frihet og toleranse, dyrker radikal Islam tyranni og terror. «De søker å innføre en ny mørk tidsalder for menneskeheten."

Premierminister Netanyahu fordømte «den grusomme nedslaktingen" ved angrepet i Paris og uttrykte sympati med regjeringen og folket i Frankrike.

"Israel sender våre kondolanser til familiene til de, som ble drept,» sa Netanyahu.

Netanyahu fremholdt fremveksten av radikal Islam som en global trussel. «Ved å styrke vår besluttsomhet og enhet i våre felles handlinger, kan vi bekjempe denne trusselen mot våre felles fiender," sa han.