Panikk i Jerusalem før meldt snøstorm.

Fra Israeltoday.no/
6. januar 2015.

De dårlige minnene fra snøstormen i desember 2013 har satt sitt preg på Jerusalem, og den Israelske hovedstaden tar ingen sjanser i forkant av det forventede snøfallet, som er meldt i slutten av uken.

Forrige års tredagers snøstorm var det mest alvorlige, som har treft Jerusalem på over 100 år. Hundrevis av biler ble forlatt på lokale veier, elektrisitet ble slått ut i store deler av byen, og ikke få personer ble innlagt på sykehus med frostskader eller ulykker, når de forsøkte å varme opp sine hjem.

Selv før et eneste fnugg av snø har falt, har kommunerådet anvist beboerne i visse deler av byen å gjøre klar strømgeneratorer, de har varslet, at de store veiene, som fører inn til hovedstaden, vil være stengt i flere timer, før stormen ventes, og de vurderer på forhånd å lukke skolene både onsdag og torsdag.

Alt dette kan høres litt paranoid ut for leserne fra kaldere steder, men Israel er generelt utilstrekkelig utstyrt for å håndtere slikt vær. Meteorologene sier, at snøen begynner å falle i høyereliggende områder i det nordlige Israel og i Jerusalem utpå formiddagen onsdag, og vil fortsette gjennom natten til torsdag morgen, da stormen forventes å roe seg.

En annen kaldfront ventes å treffe landet på fredag, som kanskje vil medføre mer snø i Jerusalem mot lørdag.

Allerede siste helg opplevde Hermonfjellet nord i Israel sitt første tung snøfall for vinteren, og gir besøkende sin første ordentlige skitur for sesongen.