Palestinsk minister forsvarer drap på Israelere.

Fra http://www.miff.no/
5. januar 2015.
Av Geir Knutsen.

PA-minister Issa Karake mener, drapet på en ett år gammel Israelsk baby er berettiget "motstandskamp".

Palestinian Media Watch (PMW) skriver i en artikkel, publisert 29. desember 2014, at PA-minister med ansvar for fanger i Israelske fengsler og medlem i det Palestinske parlamentet, Issa Karake, har forsvart drap på en ett år gammel Israelsk baby ved å kalle det for “motstandskamp”.

PMW henviser til en artikkel i det Palestinske nyhetsbyrået WAFA, publisert 16. desember 2014, der ministeren er sitert slik:

“Israelske domstoler har idømt straffer til fanger, som tvinger dem til å betale store summer i kompensasjon til Israelere, som har vært utsatt for motstandskamp fra Palestinere.”

Uttalelsen kom, etter at en Israelsk domstol hadde dømt Palestineren Ali Sa’ada, som sammen med Wa’al Al-Araja, drepte den 25 år gamle Israelske mannen, Asher Palmer, og hans ett år gamle sønn, Yonathan, 23. september 2011.

Al-Araja hadde kastet to steiner på Palmers bil fra en bil, som ble ført av Sa’ada. Den ett år gamle gutten ble truffet i hodet, og Palmer mistet kontrollen over bilen, som deretter havnet ned i en ravine, der de døde momentant.

Domstolen idømte Ali Sa’ada å betale 3,5 millioner Israelske Shekel (rundt 7 millioner Norske kroner) til ofrenes familier. PA-minister Karake hevdet, at denne boten “delegitimerer den Palestinske nasjonale motstanden.”

Palestinian Media Watch har tidligere dokumentert, at minister Karake har en lang historie med uttalelser, der han glorifiserer Palestinske terrorister, som har stått bak drap på Israelere.

MIFF har også laget artikler om ministerens mange groteske uttalelser, der han hyller terrorister for drap på Israelere.