Gog imod Magog?

Fra Endtimeheadlines.org/
19. marts 2014.

Konfrontationen mellem USA og Rusland kan drive til Mellemøsten.

Da Rusland har bevæget sig støt mod en annektering af Krim — og De Forenede Stater og de Vestlige lande reagerer med sanktioner og andre træk — er risikoen for en udvidet global konfrontation voksende.

Selv om enhver konfrontation mellem Vesten og Rusland sandsynligvis vil afvige betydeligt fra Den Kolde Krig på grund af dagens massive økonomiske ubalance mellem de to parter, kan den også ligne Den Kolde Krig i visse henseender. Blandt disse kan være en kamp for indflydelse i Mellemøsten med uforudsigelige resultater.

Med en økonomisk vækst på 1,3% sidste år - uden en større geopolitisk krise eller Vestlige sanktioner - vil Ruslands finansielle ressourcer blive belastet og deres muligheder begrænset.

Centralbanken har stadig næsten en halv billion dollars i reserver, hvilket kan hjælpe Moskva til at administrere en økonomisk afmatning i et stykke tid, måske to eller tre år ved det nuværende prisniveau for energi (indtægterne fra olie og gas udgør omkring 50% af Ruslands føderale budget-indtægter, hvor olien leverer størstedelen).

Hvis spændingerne imellem Vesten og Rusland eskalere, vil den Russiske regerings øjeblikkelige prioritet være at injicere en statslig finansiering i økonomien for at fastholde politisk støtte og finde yderligere indtægter. De nye penge vil være særligt vigtige; en analyse i en Russisk avis sætter omkostningerne ved indlemmelse af Krim til 20 milliarder dollars over de næste tre år.

Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/03/us-russia-confrontation-ukraine-middle-east-syria.html#