Verden i oprør.

Fra Idag.no/
20. januar 2015.
Av Trine Overå Hansen.


Verdensbildet har endret seg drastisk de siste ukene. Det vil si, det er en prosess, som har pågått i årevis. Islamismen gjør sitt grimme inntog i Vesten med al,t som det fører med seg. Terroranslag, trusler, fremmedkrigere og frykt.

For noen en lammende frykt. For andre en demonstrativ motstand mot å la seg lamme. Aldri tidligere har den Vestlige presse trykket så mange karikaturer av Islam og Muhammed. Men i disse dager er det ikke nok med saktmodig og stillfarende motstand mot den totalitære ideologien, som truer Europa. De nasjonale hærstyrker er mobilisert i flere land på kontinentet.

Vi må tilbake til 2. Verdenskrig for å finne noe lignende. Mange har blitt drept og flere vil det mest sannsynlig bli. De massive demonstrasjonene mot satirebladet «Charlie Hebdo» viser, at terroristene slett ikke er noen enslige ekstremister, slik enkelte vil ha oss til å tro. De har en hærskare av støttespillere over hele Verden, som raser på vegne av Muhammed, i harnisk over fornærmelser mot «profeten».

Det koker overalt. I Niger ble mange drept og Kirker satt fyr på, i Pakistan har det vært voldsomme demonstrasjoner, der de har brent flagg og bilder av den Franske Presidenten. 1500 demonstrerte i Ingusjetia i Nord-Kaukasus, 800.000 demonstrerte i Tsjetsjenia. For å nevne noe.

Iranske myndigheter har fordømt den siste utgaven av bladet, og da avisen Mardom e-Emruz trykket bildet av George Clooney, med en liten støtte-button med «Jeg er Charlie» på forsiden, ble hele avisen tvangsnedlagt.

Men det er slett ikke bare det, som kan knyttes direkte til den Franske avisen «Charlie Hebdo», som skaper overskrifter fra den Muslimske verden i disse dager. Boko Haram har på ny gått til angrep og kidnappet ca. 30 voksne og 50 barn i alderen 10 til 15 år, i Kamerun.

Lederen for terrorgruppen, Abubakar Shekau, har uttalt, at han nyter å drepe, og han var raskt ute for å støtte terrorangrepet mot det Franske magasinet. Ellers har al-Qaida tatt på seg skylden for selve terrorangrepet i Paris, og ryktene går om, at al-Qaida og IS har inngått et samarbeid.

Selve etableringen av Den Islamske Staten har vært som bensin på bålet i den Muslimske verden. Det har gitt ekstremister, bosatt både i Muslimske og Vestlige land, en fornyet mørk selvtillit, og etableringen av en slik rendyrket Islamsk stat har tent håpet om et nytt Kalifat, der Islam skal ha verdens-herredømme.

Den Islamistiske totalitære ideologi, med mord og forfølgelse av uskyldige sivile som en «selvsagt» bestanddel, skaper uhyggelige assosiasjoner til Nazismen. Jødene var hovedfiende nummer én for Nazistene, og det er de også for Islamistene.

Noe må gjøres for å begrense spredningen av slike giftige tankebygninger. Politikerne har sovet i timen. Varsellampene har blinket rødt lenge nok nå. Handlingslammelse kan ikke være svaret på aggressiv Islam. Det minste, vi kan gjøre, er å stenge ute på livstid alle, som har deltatt i terrorvirksomhet i utlandet.

Det finnes heldigvis mange fredselskende Muslimer. Også her i Norge. Men det betyr ikke, at vi ikke skal ta på alvor de 70 fremmedkrigerne, som kommer tilbake etter å ha deltatt i halshugging, kasting av homofile fra hustak, steining av de utro eller voldtatte.

De har hatt Kristne barn og kvinner som sex-slaver, de har truet hele Kristne familier til å konvertere til Islam og forlate Jesus. Og den Norske stat tar imot dem, når de vender tilbake, som man ville tatt imot en hvilken som helst ungdom etter et opphold på folkehøyskole.

Vi tuller dem inn i Norske trygdeordninger, stikker hodet i sanden og håper på det beste. Terroristen Mullah Krekar kan ikke myndighetene sende ut, fordi ingen kan garantere for sikkerheten hans. Hvem skal garantere for våre barns sikkerhet? Det må jo gå galt i Norge også.