Terrornettverk avsløres i Øst-Jerusalem.

Fra Miff.no/
9. februar. 2015.
Av Tor-Bjørn Nordgaard.

Fem Fatah-aktivister ble mandag pågrepet for å ha kastet brannbomber, steiner og kinaputter mot Israelske sikkerhetsstyrker. Etterretningstjenesten varsler, at flere pågripelser kommer.

Politiet og etterretningstjenesten Shin Bet har drevet felles etterforskning av terroraktivitet i bydelen A-Tur i Øst-Jerusalem, og dette har resultert i, at fem Arabiske Israelere ble pågrepet mandag. Ifølge den Israelske sikkerhetstjenesten skal en av de pågrepne, en 21-åring, ha vært leder for en terrorcelle i bydelen siden juli. Han skal ha formidlet finanser til terror, og tilveiebrakt et våpenlager.

”Etterforskningen har avdekket, at flere dusin Fatah-aktivister har vært involvert i nettverket det siste året, og begått voldshandlinger. Det har også kommet frem, at nettverket har vært organisert med tanke på å skade eiendom, Jødiske innbyggere og sikkerhetsstyrker”, heter det i en uttalelse fra Shin Bet, som er gjengitt i Jerusalem Post.

Shin Bet varsler, at flere av de medvirkende i angrepene vil bli pågrepet den nærmeste tiden. Politiets talsmann, Micky Rosenfeld, uttaler, at de kontinuerlige angrepene har blitt utført av gruppen fra juli til januar, og at det har resultert i, at Jødiske eiendommer og politibiler har blitt ødelagt. Han sier, at de fem pågrepne har vært ”tungt involvert” i terroren, og at de alle er medlemmer av Fatah.

Rosenfeld varsler opptrapping av vaktholdet i denne og flere andre Arabiske bydeler. Terrorgruppen skal ved flere tilfeller ha kastet Molotov Coctails og steiner på opprørspolitiet, og mot Jødiske siviles hjem i Jerusalem. Det skriver Times of Israel.

Ved en anledning skal noen av de mistenkte ha kastet en rørbombe mot en politibil. For ti dager siden ble en maskert 17-årig Arabisk innbygger i A-Tur pågrepet med et arsenal av 100 kinaputter. Han ble arrestert for å avfyre eksplosiver mot politipatruljer i området.