15.000 ungdommer på terrortrening.

Fra Miff.no/
30. januar 2015.
Av Tor-Bjørn Nordgaard.

Hamas’ ungdomsleirer gir tenåringer opplæring i å kidnappe soldater, bruke våpen og infiltrere Israel gjennom terrortunneler.

15.000 Gaza-ungdommer i alderen 15 til 21 år er ferdige med en ukes innføring i terror. De paramilitære treningsleirene i Gaza bruker navnet ”Frigjøringens pionerer”, forteller Times of Israel.

Leiren ble holdt i treningsanlegg tilhørende Hamas’ væpnede mannskaper, Al-Qassam Brigadene. Det ble simulert kidnappinger av Israelske soldater, og ungdommene fikk øve seg i å bevege seg gjennom underjordiske tunneler for å kunne infiltrere Israel på den måten.

Under våpentreningen ble bilder av Israelske ledere brukt som blink i øvelser i snikskytteri. Treningsleiren ble avsluttet med vitnemålsseremoni i Gaza by, der Hamas-toppen Ismail Haniyeh medvirket. Han var statsminister i Hamas-regjeringen i Gaza, inntil den Palestinske samlingsregjeringen ble opprettet i fjor.

Ifølge en talsmann for Hamas skal det ha vært så høy etterspørsel etter å få delta på leiren, at arrangørene måtte utvide kapasiteten for å få plass til alle.

– Vi deltar i leiren, slik at vi skal vite hvordan, vi skal bekjempe Zionistfienden og ta tilbake Palestina, våre forfedres hjemland, sa en tenåring i et TV-opptak fra treningsleiren, som ble sendt på den Israelske kanalen Channel 2.

– De trener oss opp til å bli hellige krigere for Allah, til å frigjøre Palestina fra de Zionistiske okkupantenes forsøpling, og til å være klare for vår kommende frigjøring, så sant Allah vil, sa en annen ungdom.

Hamas arrangerer slike terrortreningsleirer for ungdommer hvert år, men dette var den første gangen, leiren ble gjennomført ved Al-Qassam Brigadenes egne baser, ifølge rapporten til Channel 2.

Det anslås, at Al-Qassam Brigadene består av 20.000 til 25.000 krigere.