Demonstrerer mot Netanjahu - vet han blir Premierminister igjen.

Fra Israeltoday.no/
10. marts 2015.

En helgemarkering, som utropte et skifte for å erstatte Benjamin Netanyahu som Israels Premierminister i det kommende valget, trakk til seg anslagsvis 50.000 deltakere. Samtidig viser en nasjonal undersøkelse, at et flertall av Israelerne aksepterer, at Netanyahu forblir deres Premierminister.

Lørdag kveld ble det avholdt en markering i Tel Aviv ved Rabin Square. Et utvalg av høylytte talere fordømte Netanyahu pga. den vanskelige økonomiske situasjonen, som de fleste Israelere befinner seg i, men de kristiserte også sammenbruddet av fredsprosessen med Palestinerne.

- Vi har en leder, som kjemper bare én kampanje - kampen for sin egen politiske overlevelse, hevdet hovedtaler og tidligere Mossadsjef, Meir Dagan, som videre hevdet, at Israel aldri har vært mer fastlåst enn i de siste seks årene under Netanyahus ledelse.

Dagan og de andre talerne ignorert helt Palestinernes egen skyld i dagens situasjon. Mens stadig voksende minoritet er fast bestemt på å presse Netanyahu, viser samtidige meningsmålinger, at Likuds nærkamp mot de opposisjonelle i Zionistiskeunion partiet, at de fleste Israelere fremdeles tror, Netanyahu er den beste Premierministerkandidaten .

  52 prosent flertall sier, at Netanyahu med sikkerhet får i oppgave å danne den neste regjeringen, mens bare 25 prosent tror det samme om den Zionistiskeunionens leder Isaac Herzog. Tretti-fire prosent sier, de foretrekker en Likud-ledet høyreorientert regjering, som inkluderer de religiøse Jødiske partier.

Bare 14 prosent vil ha en regjering, ledet av Herzog, og kun 9 prosent godkjenner en nasjonal samlingsregjering, der Netanyahu og Herzog ville dele lederrollen. 35 prosent sa de ville foretrekke en helt annen regjeringen om mulig.   