Protestanter i Russland utsettes for forfølgelse av myndighetene.

Fra Bjornolav.blogspot.dk/
7. marts 2015.
Av Bjørn Olav Hansen.

Selv om den Russiske konstitusjonen garanterer religionsfrihet, har Protestanter i Sochi (bildet) fått oppleve det stikk motsatte.

I Sochi - kjent for de olympiske vinterlekene i 2014 - møttes en Bibelstudiegruppe på en kafe ganske nylig. Det Russiske sikkerhetspolitiet, FSB (tidl. KGB), sendte en av sine agenter, og det førte til, at en Protestantisk leder i Sochi er blitt bøtelagt for å holde bønn- og Bibelstudier i denne kafeen.

Den Rsusiske myndighetene henviser til en ny kriminallov - Artikkel 212,1. Brudd på denne loven kan gi bøter på mellom 20.000-30.000 Rubler eller 2,470 til 3,700 Norske Kroner. Av frykt for nye reaksjoner fra myndighetene har Bibelstudiegruppen i Sochi opphørt. Det er Forum 18, som melder dette.

Men det er ikke bare i Sochi, Protestantiske Kristne har fått føle virkningene av den nye loven: En Baptistpredikant i Smolensk venter på, at saken hans skal komme opp for retten, etter at han ble tatt for å ha distribuert Kristen litteratur i en park. En annen Baptist er blitt bøtelagt i byen Orel for å ha organisert et sangmøte på en lekeplass.