Frygter, at Holocaust vil miste betydning.

Fra Ordetogisrael.dk/
14. april 2015.

Torsdag den 16. april mindes Israel de cirka seks millioner Jødiske ofre for Holocaust, når landet afholder den årlige “Holocaust Remembrance Day”.

 I den anledning har "The Center of Organizations of Holocaust Survivors" undersøgt, hvilken plads Israelerne forventer, at Holocaust vil have i Israels kollektive hukommelse i fremtiden.

De 500 deltagere i undersøgelsen blev blandt andet spurgt, om de tror, at Holocaust vil miste sin betydning som den mest skelsættende katastrofe i moderne tid og i stedet blot blive husket som en af mange forfærdelige begivenheder i den Jødiske historie.

Her svarede cirka 36 procent, at dette helt sikkert vil blive tilfældet, mens 45 procent svarede, at det muligvis vil ske. Kun cirka 17 procent mener ikke, at Holocaust vil miste sin nuværende betydning som en helt afgørende og skelsættende begivenhed i Jødernes historie.

Til gengæld mener de fleste, at Holocaust har betydning for personlige beslutninger i hverdagen og/eller offentlige beslutninger, herunder Israels politik. 42 procent mener, at begge områder er påvirket af bevidstheden om Holocaust, 10 procent mener, at det påvirker på det personlige plan, og 27 procent mener, at bevidstheden om Holocaust har betydning i den offentlige sfære.

Ifølge "The Center of Organizations of Holocaust Survivors" bør resultaterne vække bekymring for, hvordan Israelernes bevidsthed om Holocaust udvikler sig, især når der om få år ikke er flere overlevende tilbage til at fortælle førstehåndsberetninger.