Yttersta tidens förfall.

Fra Apg29.nu/
16. oktober 2013.
Av Holger Nilsson.

Bibeln har gett en profetisk beskrivning på, hur människorna skall vara i den yttersta tiden. Den överensstämmer med den bild, vi har nu.

Man behöver inte ha Bibeln som utgångspunkt för att inse den förändring, som er skett, och hur människorna är idag. Dagens Industris veckobilaga nr. 34 i september gav sin syn på, hur det ser ut:

”Människor i väst älskar sina pengar, har bytt plikt mot rättigheter och ersatt gudsfruktan med en besatthet av mat och sex.

Dekadensen galopperar. Det saknas inte tecken på, att det Västerländska imperiet lever på övertid. Människornas liv blir alltmer dekadenta. Den finansiella krisen får allt fler att dra paralleller till Romarrikets dekadens och fall.

Faktaruta:
◾Dekadant tidsålder.
◾Stora skillnader mellan rika och fattiga. I exempelvis Sverige har klyftan mellan samhällets toppar och övriga har växt sedan 1980.
◾Besatthet av sex - tusentals sexchatter, porrfilmsportaler och otrohetssajter.
◾Valutan minskar i värde: I Rom blev silvermynten pläterade. I dag är guldmyntfoten övergiven.
◾Pliktkänslan ersätts av en kamp om tillgångar.
◾En önskan att leva på staten, rättighet framför skyldighet.
◾Kändiskockar och matorgier (Romare och Osmaner höll sig med kändiskockar i slutet av sina imperier).
◾Självförakt.
◾Privata arméer.
◾Leva som om, i morgon inte finns: Till exempel miljösvineri samtidigt som miljön är i kris.
◾Kultur och utbildning förflackas

Så har vi Bibelns profetiska beskrivning på människor i den yttersta tiden i 2 Tim 3:1-5:
”Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider. Människorna kommer att älska sig själva och vara penningkära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, kärlekslösa, oförsonliga, skvalleraktiga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda, falska, egensinniga och högmodiga. De skall älska njutning i stället för Gud och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem”