1.000 ÅR GAMLE JØDISKE ÆGTESKABSKONTRAKTER UDSTILLET I JERUSALEM

Fra Skriften.net/
29. maj 2015.

National biblioteket i Israel lancerer en udstilling om Ketubah (den Jødiske ægteskabskontrakt) og byder på en sjælden 1000-årig Ketubah, der vidner om tilstedeværelsen af et Jødisk samfund fra det 11. århundrede i den lille nord-Israelske by Safed.

Ægteskabskontrakten er skrevet på Aramæisk og er blevet dateret til d. 28 november 1023. Ægtefolkene er navngivet som Natan Hacohen, søn af Shlomo, og Rakel fra Safed.

"Dette er en af de første og eneste eksisterende genstande, der vidner om det Jødiske samfund i Safed i denne periode," siger Kurator på National Biblioteket, Dr. Yoel Finkelman.

Han fortæller, at alle Ketubaher ”indeholder et afsnit, der beskriver mandens forpligtelse til at sørge for og tage sig af sin kone og opridser, hvad hendes rettigheder er i tilfælde af skilsmisse. Udover det, omfattede nogen ægteskabskontrakter yderligere sektioner. For eksempel kan en velhavende familie tilbyde at give mere økonomisk for at gifte sig med en kvinde fra en højt respekteret familie, eller fra en familie af Toralærde," sagde han.