Babylon stiger frem!

Fra Endtimeheadlines.org/
18. juni 2014.

ISIS skipper måske Bagdad og opbygger i stedet en ny stat.

Den ekstremistiske gruppe ISIS (Islamiske stat i Irak og Syrien) optræder ikke alene i Irak, men er en del af en de facto alliance med andre oprørske Sunni-Muslimske modstandsgrupper, herunder tidligere hærofficerer og civile fra Baath. Og det er det, der gør ændringen af det politiske kort mere varig.

Medgangen for ISIS kan stige eller falde, men Sunni-befolkningen i Irak har, ligesom meget af Sunni-befolkningen i Syrien, afgørende brudt med den Shiitisk-dominerede - (eller i tilfældet med Syrien, Alawittisk-dominerede) centralregering.

Sunni-modstandsgrupperne i Syrien og Irak kæmper, med opbakning fra regionale aktører, for at vælte styret i Damaskus og for at vælte Maliki, eller i det mindste genvinde en meningsfuld del af magten i Baghdad.

Da dette ikke er lykkedes for ISIS, har de reelt set vist en anden vej frem: Glem alt om Damaskus og Baghdad, glem grænserne ved Sykes-Picot, og opret et nyt politisk rum af de dele af Syrien og Irak, som deres hovedstæder ikke kontrollerer – et stort og levedygtigt politisk område med store historiske byer, handelsruter, olieressourcer og grænser, der potentielt støder op til Tyrkiet, Saudi-Arabien og Jordan.

Lad os kalde det Syriaq.

Heri efterligner de Kurderne, der for længe siden besluttede at koncentrere sig om at kontrollere deres egne områder, i stedet for at stole på hovedstadens politik.

Read more: http://www.huffingtonpost.com/paul-salem/isis-baghdad-syriaq_b_5503697.html