Vil ta statsborgerskapet fra alle, som vil utslette Israel

Fra Idag.no/
9. november 2014.
Av Lars-Toralf Storstrand.

Premierminister Benjamin Netanjahu vil kjøre et beinhardt løp mot alle, som hisser til krig mot Israel. Han truer med, at det kan bli aktuelt, å ta statsborgerskapet fra enhver, som «heller mer bensin på bålet».

Etter en skyteepisode i Kafr Kanna fredag og opprør som en umiddelbar følge av dette, har Premierminister Benjamin Netanjahu åpnet dørene for strenge reaksjoner mot dem, som maner til utslettelse av staten Israel.

–Israel er et land, som styrer etter lov og holder god orden. Vi kommer ikke til å tolerere forstyrrelser og opprør. Vi kommer til å handle skarpt mot steinkastere og de, som stenger veier og maner til opprettelse av en Palestina-Arabisk stat i Israel, sa Premierministeren, som sier, at han kommer til å instruere Innenriksministeren om å kontrollere mulighetene for å trekke tilbake statsborgerskapet fra dem, som maner til utslettelse av Israel.

Uttalelsen følges av en rekke harde regler, som blir innført for å holde opprørere i nakkeskinnet, deriblant riving av hjemmene til terrorister og forbud mot Islamske kvinnegrupper.

I mellomtiden forsvarte formann i partiet Habayit Jehudi, Naftali Bennett, politiet for tildragelsene i Kafr Kanna, når han sier: «En Arabisk terrorist gikk til vilt angrep på en politibil i et forsøk på å myrde politikonstablene». Mannen ble skutt og drept av politiet.

Opposisjonsleder Isaac Herzog uttalte: «Vi trenger å gjennomføre en rask og uttømmende undersøkelse.»

Parlamentsmedlem Moshe Mizrahi (Arbeiderpartiet) sa seg enig med Herzog. Et annet medlem av Habayit Jehudi, Joni Chetboun, støttet imidlertid også politiet.

«Hvis noen forsøker å drepe deg, må du drepe dem først», sa han og siterte en tradisjonell utlegning av Torahen.

Riksadvokat Jehuda Weinstein skal lede etterforskningen av tildragelsen.