Jøder, ikke Palæstinenserne, har været her i årtusinder.

Fra Israeltoday.co.il/
7. februar 2014.

På Sikkerhedskonferencen i München i sidste uge fortalte Den Palæstinensiske Myndigheds chefforhandler, Saeb Erekat, deltagerne, at hans regering simpelthen ikke kan anerkende Israel som en "Jødisk stat", da Palæstinenserne har været i regionen længere end Jøderne.

Erekat hævdede, at hans forfædre havde boet i landet i "5.500 år før Joshua (Bin-Nun)," den Bibelske leder for Israels indgang i Det Forjættede Land.

”Jerusalem Center for Public Affairs” har udsendt en stærk reaktion på Erekat’s fantasifulde genfortælling af historien.

"Da den Muslimsk/Arabiske erobring af Palæstina først skete i 634 CE, er troværdigheden af denne Palæstinensiske påstand tvivlsom, for at sige det mildt," bemærkede JCPR.

På den anden side peger bjerge af skriftlige og arkæologiske beviser på, at en Jødisk tilstedeværelse går tusinder af år tilbage. Selv Muslimske kilder anerkender de gamle Jødiske forbindelser til landet.

"Den Jødiske tilstedeværelse i landet kan dokumenteret gå årtusinder tilbage, mens politisk motiverede påstande fra Palæstinensiske ledere - i et forsøg på at tilbagevise Jødernes mangeårige historie i regionen - mangler et sådan bevis," afsluttede JCPR.