Israel siges at være villig til at opgive 90% af "Vestbredden".

Fra Endtimeheadlines.
7. februar 2014.

Forhandlingerne for lukkede døre mellem Israel og Den Palæstinensiske Myndighed om de fremtidige konturer af en Palæstinensisk stat, og hvor meget land og hvor mange bosættelser Israel kan bevare, er efter sigende afhængig af et par procentpoint, da begge parter i princippet accepterer, at størstedelen af de Jødiske bosættelser på Vestbredden bliver overført til Israelsk suverænitet i en endelig statusaftale.

Walla News rapporterede torsdag, idet de citerede anonyme Israelske, Palæstinensiske og Amerikanske kilder, der er tæt på forhandlingerne, at Israel i en endelig aftale forsøger at annektere omkring 10 procent af Vestbredden. Imidlertid forsøger Palæstinenserne at få igennem, at kun 3% af Vestbredden bliver indlemmet i Israel.

Ca. 70-80% af de Jødiske bosættelser på Vestbredden bliver overført til Israel, hvad enten Israel beholder 10% eller 3% af Vestbredden, bemærkede rapporten. Ifølge en kilde på den Amerikansk side, "er det klart," at Israel "i princippet er villig til at opgive" kontrol over 90% af Vestbredden.

Ifølge både de Israelske og Palæstinensiske embedsmænd, der nævnes i rapporten, har Palæstinenserne accepteret Israels annektering af Gush Etzion lige syd for Jerusalem, men de diskuterer stadig bosættelserne i Efrat og Migdal Oz, som ligger øst for rute 60, en større nord-sydgående vej, der går mellem Nazareth og Beersheba og igennem Jerusalem, Hebron og en stor del af Vestbredden.

Israel forsøger også at beholde flere af de mindre samfund i umiddelbar nærhed af Ma'ale Adumim lige øst for Jerusalem, men Palæstinenserne har været imod noget sådant, sagde rapporten. Israel har sagt tidligere, at de forventer at beholde kontrollen over byen Ma'ale Adumim. More.
-----------------------------------------------------------------------
Dommen over folkeslagene og Israels frelse
"I de dage og på den tid, når jeg vender Judas og Jerusalems skæbne, samler jeg alle folkeslagene og fører dem ned i Joshafats dal. Dér vil jeg holde rettergang med dem om mit folk og min ejendom, Israel, som de spredte blandt folkene. De delte mit land imellem sig og kastede lod om mit folk. De solgte en dreng for en skøge, og de gav en pige for den vin, de drak." Joel 4:1-3.
-----------------------------------------------------------------------
Læs desuden:
Israel står og falder med dens Zionistiske overbevisning.
Uenige om syv prosent av Vestbredden
------------------------------------------------------------------------