Al-Qaida-Islamister i Syria tvinger Kristne til undertrykkelse og lavere verdistatus.

Fra Ordetogisrael.no/
1. marts 2014.

Ifølge det Israelske nettstedet The Times of Israel blir Kristne ledere i Raqqaområdet i Syria tvunget av ekstreme al-Qaida-Islamister til å godta undertrykkelse og lavere verdistatus.

Den ekstreme Islamisttiske terroristorganisasjonen ISIS - The Islamic State Irak and Levanten, som er nær tilknyttet terroristorganisasjonen al-Qaida, tvinger kristne i Raqqaområdet i Syria til å godta underkastelse og lavere verdistatus.

Det var et veldig klart valg den Islamistiske organisasjonen ISIS ga de lokale Kristne i Raqqa, nemlig tre alternativer :

1) De Kristne måtte konvertere til Islam.

2 ) Eller de Kristne måtte akseptere en mindreverdig, nemlig dhimma, samt en rekke restriksjoner når det gjelder deres religionsfrihet.

3 ) Eller de Kristne ville bli "møtt med sverd," altså blir drept.

Området rundt byen Raqqa i Syria ble i mars måned 2013 erobret av den Islamistiske terrororganisasjonen ISIS. Idag, ett år senere, får de lokale Kristne erfare, hva det vil si å leve i et område, kontrollert av ekstreme Islamister.

Konfrontert med de tre alternativene ovenfor, måtte 20 Kristne ledere fra området på søndag underskrive de nødvendige erklæringer, der de aksepterer underkastelse og en dårligere status, som gir dem og de Kristne ellers en rekke alvorlige frihetsbegrensninger.

De må betale en spesiell skatt, kalt jizya, som kreves fra ikke-Muslimer. De kan ikke vise sin tro offentlig, for eksempel ved å bære et kors. De kan heller ikke utføre religiøse seremonier i det offentlige rom. Høytlesing av Kristne tekster innendørs må være så lav, at Muslimer utenfor ikke kan høre dem, og mye mer.

Det er historier som dette, som gjør et sterkt inntrykk på Israels Kristne Arabiske befolkning. I det siste har mange Kristne Arabere stått frem og offentlig uttalt, at Israel er det eneste stedet i Midtøsten, der Kristne kan leve i trygghet og frihet. Derfor bør Kristne Arabere aktivt engasjere seg som gode borgere i Israel, og også hjelpe til med å forsvare Israel ved å verve seg i Israels hær.
---------------------------------------------------------------------------------
Læs desuden: De kristnes situasjon i Syria.