"Vi er brødre," understreger Paven i et budskab til Pinsekirken.

Fra Ivarfjeld.com/
20. marts 2014.

Pave Francis sendte et video-budskab til en ledersamling for den Amerikanske Pinsebevægelse, og udtrykte sin "længsel" efter, at adskillelsen mellem Katolikker og andre Kristne må høre op.

"Vi har mange kulturelle og religiøse rigdomme. Og vi har forskellige traditioner," sagde han. "Men vi må møde hinanden som brødre."

"Lad os give hinanden en åndelig omfavnelse, og lad Gud fuldføre det arbejde, Han har begyndt," sagde han og tilføjede, "enhedens mirakel er begyndt."

Paven citerede en person fra Alessandro Manzoni’s roman "The Betrothed," der siger "Jeg har aldrig set Gud påbegynde et mirakel, uden at Han også fuldfører det."

"Han vil fuldføre dette enhedens mirakel," understregede Paven.

Pave Francis' meddelelse blev leveret til et møde i Fort Worth, ”Kenneth Copeland Ministries” i Texas af Pinsebevægelsens Biskop Tony Palmer, der havde optaget det på iPhone til et møde den 14. januar.

Palmer kendte Paven fra hans tid i Argentina, hvor Paven var Ærkebiskop af Buenos Aires. Videoen blev senere uploadet til YouTube.

Source: Catholic News Agency (CNA)

Kommentar:
Da Apostelen Paulus advarer os om, at en "anderledes" Jesus vil blive præsenteret for os, kan vi ikke automatisk acceptere denne invitation fra Pavedømmet.

Lad os begynde med at se på muligheden for, at Bibelens Jesus og "Pavernes Jesus" er forskellige.

1. Bibelens Jesus er den eneste mellemmand mellem Gud og mennesker. Du skal simpelthen ikke gå gennem andre, men kun formidle gennem Ham.

"Jesus" af Rom er uenig. Han har brug for sin mor for at være i stand til fuldt ud at opfange alle bønner. Samt et par tusinde andre "helgener" og Romersk-Katolske "madonnaer". Som om de kommunikerer tilbage fra det ydre rum: "Houston, vi har et problem".

2. Bibelens Jesus forklarer, at Gud er ånd, og de sande tilbedere skal tilbede i ånd og sandhed.

"Jesus" af Rom er uenig. Sande tilbedere skal tilbede i kødet og i overværelse af afguder, lavet af sten eller træ. Hvis der ikke er nogen afguder i rummet, ved Katolikker slet ikke, hvad de skal gøre. De har fået at vide, at dette simpelthen ikke kan være en "Kirke".

3. Bibelens Jesus forklarer, at Helligånden er Hans Talsmand på Jorden.

"Jesus" af Rom har ingen idé om denne Helligåndens eksklusivitet, men kan kun virke perfekt gennem Pavedømmet. Biskoppen af Rom må være Kirkens overhoved, hvis et perfekt forhold til Gud og mennesker skal etableres.

Jesu budskab er: Omvend jer, og tag et standpunkt imod alle jeres gudsbespottelser og synder. Kom så tilbage og vis mig frugten af omvendelsen.