Hamas vil fortsette å kidnappe Israelske soldater.

Fra Miff.no/
29. april 2014.

Det uttalte Hamas-leder Ismail Haniyeh i et avisintervju 15. april, samtidig som han fortalte om den nært forestående avtalen om å gå i Palestinsk samlingsregjering sammen med Fatah. Samme dag som avtalen ble inngått, viste Hamas sin tv-kanal en video, som hyllet drap på Israelske soldater.

Forsoningsavtalen mellom Fatah og Hamas kom som en overraskelse på de fleste, da den ble offentliggjort 23. april, men Hamas-leder Ismail Haniyeh hadde allerede 15. april uttalt i et avisintervju, at en slik avtale var nært forestående.

I det samme intervjuet uttalte han, at Hamas ville fortsette å ha kidnapping av Israelske soldater på agendaen.

Har kidnapping på agendaen
De Palestinske selvstyremyndighetenes egen avis Al-Hayat Al-Jadida skrev 16. april, at Hamas sin statsminister på Gaza dagen før hadde uttal,t at en forsoningsavtale mellom Hamas og Fatah snart ville bli implementert.

”Haniyeh understreket at dette neste skrittet ville komme til å være ulikt det, som har hendt før, og at det denne gangen ikke bare ville bli møter, men fremgang gjennom intensive skritt, mpt fullførelsen av forsoningen og implementering av det man tidligere har vært enige om”, skrev avisen, og siktet til at lignende forsoningsavtaler har blitt inngått tidligere også, uten at de har blitt fulgt opp i praksis.

Videre siterte avisen Haniyeh slik: - Kidnapping av Israelske soldater en en del av agendaen for den Palestinske motstandskampen og for Hamas, og dette vil fortsette så lenge det finnes Palestinske fanger i Israelske fengsler.

”Vår innhøstning er deres hoder”
Da forsoningsavtalen ble inngått og offentliggjort for omverdenen 23. april, sendte Hamas samme dag en video på sin tv-kanal Al-Aqsa TV, som viser skuespillere, som fremstiller, at en snikskytter fra Hamas sikter seg inn på Israelske soldater på Gaza-stripen og skyter dem i hodet, en etter en.

Mens skuddene faller, vises en tekst på skjermen: ”Dere vil ende opp i helvete.” Til slutt vises en annen tekst: ”Vår innhøstning er deres hoder”.

Det er "Palestinian Media Watch" som har oversatt avisintervjuet og videoen fra Arabisk til Engelsk. På deres nettsider kan du se opptak av videoen, som av YouTube er ilagt aldersgrense på grunn av sterke scener.