Kristne vil hjelpe Jøderne i Odessa.

Fra Ordetogisrael.no/
6. maj 2014.

Det Jødiske samfunnet i den sørlige Ukrainske byen Odessa er forberedt på masseevakuering til Israel, hvis det bryter ut vold i byen, ifølge en rapport på mandag av avisen Russia Today.

Sammenstøt mellom antiregjeringsgrupper og proregjeringsaktivister i de siste ukene kulminerte sist fredag i drap på dusinvis av pro-Rrussiske militante, hvorav de fleste ble brent til døde i en bygning, som de trakk seg tilbake til etter harde gatekamper.

Rabbiner Avraham Wolf, som representerer det Chabadhassidiske samfund i Odessa, sa at Jødene setter i verk ekstra sikkerhetstiltak ved å plassere ut væpnede vakter.

Han forteller også, at Jødene er allerede godt forberedt på en mulig evakuering og flytting til Israel.

Sammen med "International Fellowship of Christians and Jews", har de skaffet 70 busser, som om nødvendig står klar til å reise til Israel.

Et Holocaustminnesmerke for de 25.000 Odessa-Jøder som ble massakrert under Nazistenes okkupasjon i siste verdenskrig, ble skjendet i midten av april sammen med en Jødisk kirkegård. De ukjente Nynazistiske vandalene hadde malt hakekors med drapstrusler mot Jødene på den Jødiske kirkegården.

Rabbi Wolfs ord kom på bakgrunn av, at anti-Semittisk graffiti var malt på dusinvis av bygninger i Odessa, og at media i byen kritiserte Jødiske forretningsmenn.

Anti-Semittismen i Ukraina fikk også stor omtale i media i forrige måned, etter at maskerte menn i Donetsk distribuerte løpesedler med krav om, at alle voksne Jøder måtte registrere seg og betale penger til myndighetene i Donetsk.