Det nye kalifatet og Dyret fra Midt-Østen, del 1.

Fra Bjornolav.blogspot.no/
15. juni 2014.

Det skjer med stor og skremmende hurtighet: By etter by i Irak faller for en terrororganisasjon, hvis brutalitet ikke har noen like.

Selv Al Qaida har uttalt, at de ikke vil ha noe med denne organisasjonen å gjøre. Begrunnelsen: de er for voldelige og grusomme!

Vi snakker om en organisasjon, som bare for to år siden var nærmest ukjent. Men skrekkslagne er vi vitne til brutaliteten i deres fremferd i Syria og Irak. Nå har de kontrollen over et sammenhengende område fra Middelhavet til Tigris.

Deres mål: Opprette det det nye kalifatet. Og når de har gjort det, står Europa og andre vantro nasjoner for tur. Det er mye, som tyder på, at de har rett, de som har hevdet, at Anti-Krist kommer fra et Muslimsk land.

Vi snakker om 'Den Islamske staten i Irak og Levanten' eller ISIL. Etter at den Irakiske byen Mosul falt, og styrker fra ISIL ranet den Irakiske sentralbanken, er disse terroristene nå verdens rikeste. Rikere enn Taliban, Hizbollah og Hamas.

Dette er en tid for å riste av oss søvnen og våkne åndelig! Det fortelles, at i tiden før den Russiske revolusjonen var Den Ortodokse kirke mest opptatt av, hvilke liturgiske farger, som skulle brukes når i kirkeåret. Denne kirken forsto ikke tidens tegn. De oppdaget ikke gjæringsprosessen i det Russiske samfunnet - ikke før det var for sent.

Til sin unge medarbeider, Timoteus, skriver apostelen Paulus profetisk, ikke om samtiden når Timoteus levde, men for oss som lever i vår tid, den siste tiden før Jesu gjenkomst: 'Men vit dette. at i de siste dager skal det komme harde tider ...'

I andre oversettelser står det 'vanskelige tider'. Dette er den innledende artikkelen til en serie med artikler, hvor jeg setter søkelys på det, som nå skjer rett foran våre øyne:

Om Anti-Krist, om Dyret fra Midt-Østen. Om Anti-Krist heter det: 'La ingen forføre dere på noen måte! For den dagen (altså Kristi gjenkomst) kommer ikke uten at frafallet først er kommet, og syndens menneske er blitt åpenbart, fortapelsens sønn. Han er den som står imot og opphøyer seg over alt det som kalles gud og som blir tilbedt ...' (2.Tess 2,3-4a)

Hva angår Irak, så offentliggjorde The Washington Post en kontrakt, som ISIL har opprettet for områdene i den nordøstlige provinsen Ninive.

* Kvinner har fått beskjed om, at de ikke skal gå utendørs, uten at det er strengt nødvendig, fordi deres plass er å sørge for stabilitet i hjemmet.

* De må bære Islamske heldekkende klær.

* Tyveri straffes med avkapping av kroppsdeler

* Kriminelle kan korsfestes

* Muslimer må delta i bønnetidene og overholde nøyaktig tiden for dem

* Muslimer vil bli godt behandlet, om de da ikke er allierte med undertrykkere

* Narkotika, alkohol og sigaretter er forbudt

* Rivaliserende politiske eller bevæpnede grupper er forbudt

* Politi og militære offiserer vil gis anledning til omvendelse

* Frafall fra troen blir straffet med døden, og det å bære flagg, med mindre de representerer Den Islamske staten, er ikke tillatt

* Graver eller minnesteder er forbudt, og vil bli ødelagt.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Vi kan normalt ikke anbefale denne blog.