Israelsk professor hævder, at Det Nye Testamente er en Jødisk bog.

Fra Ordetogisrael.no/
1. juni 2014.

En fremtredende Israelsk professor har skrevet i den frie Israelske avisen Israel Hayom, at han anser, at Det Nye Testamentet må anses å være en Jødisk bok.

Han forteller i sin artikkel i Israel Hayom, at Jøder både i Israel og i utlandet fortsetter trenden med å gjenerobre Jøden Jesus og vurderer selveste Det Nye Testamentet NT som sin egen bok.

Professor Eyal Regev, som er leder for Land of Israel Studies og arkeologisk avdeling ved Bar-Ilan Universitetet, skriver, at mens de fleste Jøder kanskje ikke tror på Det Nye Testamente eller Jesu påstander om, at han er Messias, så er det nå udiskutabelt blant de fleste Jøder, at den bevegelsen, som ble kalt den Kristne religion, opprinnelig var Jødisk helt inn til kjernen.

"Bøkene i Det Nye Testamente, evangeliene, som forteller historien om Jesu liv og lære, brevene til Paulus og de andre skriftene i NT, inneholder mange sitater fra Mosebøkene og de Jødiske profeter, samt prekener, pepret med intensjonene i det andre Tempelets Jødedom," bemerker Regev.

Og professor Regev fortsetter: "De Nytestamentlige skrifter, så bisarre som de kan synes for en Jøde, som ikke tror på Jesus, er likevel Jødiske komposisjoner "

Han erkjenner selv, at det egentlig ikke var den opprinnelige hensikten for Jesu tilhengerne å bryte ut av Jødedommen og danne en egen religion.

Regev håper, at flere og flere Kristne vil komme til den konklusjon, at Kristendommen egentlig er Jødisk i sin grunn. Men han påpeker likevel, at det ikke vil være en enkel prosess for tilhengerne og ledere av verdens største religion og erkjenne dette.