Døde børn som strategi.

Fra Jyllands-posten.dk/blogs/
Af Rune Toftegaard Selsing.
14. juli 2014.

I Gaza bliver civile brugt som menneskelige skjolde. Det er der desværre strategiske grunde til. Lars Bom er én af dem.

Hvorfor bruger Hamas deres egne borgere som skjold? Det lyder mærkeligt. Hvorfor opfordrer Hamas familier til at stille sig op på tagene af deres huse, når Israelerne advarer om, at de bliver bombet? Også meget besynderligt.

Hvordan kan familierne overhovedet vide, at Israel har tænkt sig at bombe et hus? Har Palæstinenserne en efterretningstjeneste i verdensklasse? Nej, sådan hænger det ikke sammen. Grunden til, at Palæstinenserne ved, at huset bliver bombet er alene, at Israelerne har ringet til dem og fortalt det. Yderst mærkværdigt. Sådan gør man normalt ikke i krig.

Husene med våben og terrorister, er fuld ud legitime mål, men alligevel vælger Israelerne at advare først. Årsagen er en meget vidtgående bestræbelse på at minimere civile Palæstinensiske tab.

Men hvorfor nøjes Israelerne ikke med at angribe militære mål? Det er skam også, det de gør. De militære mål rummer bare desværre i vidt omfang civile. Af én eller anden grund vælger Hamas som udgangspunkt at fyre raketter mod Israel fra et civilt Palæstinensisk område. En børnehave eksempelvis.

De huser våben og terrorister sammen med kvinder og børn. De placerer deres hovedkvarter under et hospital. De opfordrer civile til at stille sig på hustagene, når Israelerne har advaret om et forestående angreb. Hvorfor? Fordi Hamas ønsker, at deres egne bliver slået ihjel. De håber, at så mange Palæstinensiske civile som muligt mister livet. Deres egne kvinder. Deres egne børn.

Allan Dershowitz har døbt det ’dead baby strategy.’ Formålet med at ofre egne civile er at kunne fremvise dem til omverdenen. De slår nogle børn ihjel til gengæld for at få nogle billeder, de kan fremvise til omverdenen. Børn for propaganda.

De håber eksempelvis på, at Vesterlændinge vil fordømme Israel. Og strategien lykkes. Som forleden hvor 27 kendte danskere opfordrer til, at Danmark fordømmer Israels angreb på civile Palæstinensere. Men Israel har intet ansvar for de Palæstinensiske civile tab. Det ansvar bærer Hamas. Alene. De vælger at gemme sig bag civile mål. De ønsker at deres egne mister livet.

Som Hamas’ Indenrigsminister har udtalt til offentligheden: “For the Palestinian people, death has become an industry, at which women excel, and so do all the people living on this land. The elderly excel at this, and so do the Mujahideen and the children. This is why they have formed human shields of the women, the children, the elderly, and the Mujahideen, in order to challenge the Zionist bombing machine. It is as if they were saying to the Zionist enemy: ‘We desire death like you desire life."

Det burde Lars Bom, Iben Hjejle etc. tænke lidt over. Når Palæstinenserne ofrer deres kvinder og børn, så gør de det til ære for jer. Jeres reaktion bekræfter dem i, at strategien er rigtig. Og med jeres støtteerklæring til den Palæstinensiske dødsstrategi, medvirker I til at tabstallene forsætter. I skulle skamme jer.